• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA RALLY: Bugari u vođstvu

Prvog dana 43. relija Srbija voženog u okolini Valjeva najviše uspjeha imala je bugarska posada Krum Dončev i Petar Jordanov.

 SERBIA RALLY: Bugari u vođstvu Izvor: MONDO

Bugari su zaostali 2:55.4 minuta za finskom posadom Miko Hirvonen - Jarmo Letinen koja imala najbolje vrijeme 1:13:16.6, ali je vozila van konkurencije jer ne učestvuje na Evropskom šampionatu.

Srpska posada Dušan Borković - Strahinja Borković zaostala je za Fincima 3:18.1 minuta i bila druga, treći su Petar Gjosev i Dimitar Spasov (+ 3:43.0) iz Bugarske, četvrti Dimitar Iliev i Janaki Janakiev (+ 4:04.0), a peti Jasen Popov i Daniel Popov (+ 4:12.4).



Svjetski vicešampion Hirvonen rutinski je savladavao brzinske ispite, ozbiljno se pripremajući za julski reli u Borovecu (Bugarska), koji će se za Svjetski šampionat voziti na terenima sličnim današnjim u okolini Valjeva.

Dušan Borković je odlično vozio, pogotovo na suvom asfaltu, a svi učesnici su imali problema sa pneumaticima jer su se na Divčibarama i okolnim drumovima danas mijenjala sva četiri godišnja doba.

Upravo zbog bezbjednosti svih učesnika relija odlučeno je da se šesti "brzinac" ne boduje jer je jaka kiša stvarala mnogo problema svim posadama, tim pre što su startovale sa gumama za suv kolovoz.



Poslije prvog dana i osam brzinskih ispita od 39 posada na startu, do cilja u Valjevu stiglo je njih 27. U nedelju slijede još tri brzinska ispita u Beogradu - Košutnjak, Lisovići i Avala.

Reli se završava u 18.30 sati ispred Skupštine grada Beograda.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC