• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Srbija ima šansu za Prvu ligu

U Beogradu održan prvi dan ekipnog EP Druge lige. PoslIJe prvog dana Srbija peta, nada da će nedelja donIJeti više poena.

 ATLETIKA: Srbija ima šansu za Prvu ligu Izvor: MONDO

Prvi dan ekipnog Evropskog atletskog prvenstva Druga liga u Beogradu nije bio pretjerano dobar za srpski tim.

U ukupnom plasmanu, Srbija je peta u konkurenciji osam zemalja i teško da će uspjeti da se umiješa u borbu za prva dva mjesta koja vode u Prvu ligu.

Poslje prvog dana, vodi Hrvatska sa 91 bodom, Švajcarska je druga sa 90, Slovačka ima tri manje, a Austrija 86. Srbija je na petom mjestu sa 80,5 bodova, Moldavija i Letonija imaju po 76,5, dok je Izrael na posljednjem mjestu sa 57,5 bodova.

Djevojke su na petom mjestu po učinku sa 39 bodova (Hrvatice vode sa 44 bodova), a muškarci su prikupili 41,5 poena, po čemu su pretposljednji u svojoj konkurenciji. Hrvati, Slovaci i Švajcarska imaju po 47 bodova u konkurenciji muškaraca, Izrael i Moldavija imaju po 45,5 bodova, Austrija 44...Letonija je poslJednja sa 39,5.

Kod muškaraca je očekivanja ispunio Goran Nava koji je pobijedio u trci na 1.500 metara (3:38.35) i osvojio osam bodova.

"Lijepo je kad pobijedim u Beogradu. Bilo je teško, kontrolisao sam trku. Nisam očekivao da mogu ovako da pobijedim, što znači da mogu sam dobro trenirao na Zlatiboru. U nedelju, na 800 metara biće teško, svako može da pobIJedi. U poslJednjih 100 metara će se odlučivati", rekao je Nava.

I Asmir Kolašinac je bio na visini zadatka. Obećao da će kuglu baciti preko 20 metara. I jeste. Bacio je kuglu na 20,20 metara. Bolji od njega bio je Maris Urtans koji je hitnuo kuglu na 21,63 metara, što je njegov lični rekord.

Marina Munćan je bila treća na 800 metara (vreme 2:02.86 - šest poena). Borila se za drugo mjesto, ali u finišu nije izdržala.

"Žao mi je što nisam bila druga, ali i treće mjesto je zadovoljavajuće. Očekuje me u nedelju trka na 1.500 metara i vjerujem da ću pobijediti", rekla je Marina poslije trke.

U nedelju nas očekuju borbe u skoku u dalj, gdje je najveći adut Ivana Španović, potom trka na 1.500 metara za žene, na 5.000 metara gde se očekuje pobjeda Olivere Jevtić...Takođe, ljubitelji atletike imaće priliku da gledaju i jednu od najboljih svjetskih skakačica u vis, Blanku Vlašić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC