• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Državni rekord Ivane Španović!

Srbija ostaje u evropskoj Drugoj ligi, ali ima čemu da se nada. Ivana Španović nadmašila sebe, skočivši 6,78 metara!

 ATLETIKA: Državni rekord Ivane Španović! Izvor: MONDO

Borili su se dva dana srpski atletičari na stadionu Crvene zvezde, ali nisu uspjeli da se domognu Prve evropske lige.

Ipak, pojedini atletičari, pogotovo srpske atletičarke, pokazale su da pripadaju gornjem domu "kraljice sportova", što se prije svega odnosi na Ivanu Španović, Tatjanu Jelaču, Oliveru Jevtić, Marinu Munćan, ali i Gorana Navu.

Drugi dan ekipnog Evropskog prvenstva - Druga liga bio je mnogo bolji za Srbiju od takmičenja u subotu.

Izdvajamo, prije svega, novi državni rekord Ivane Španović u skoku u dalj! Jula prošle godine, 20-godišnja Zrenjaninka skočila je 6,71 metar, što je bio njen najbolji rezultat, a u nedjelju izvanrednih 6,78 u trećem pokušaju!

Ivana je iza sebe ostavila najveću rivalku, Slovakinju Janu Valdakovu, kojoj je najbolji rezultat 6,72 metra. U Beogradu je skočila 6,53m.

Tatjana Jelača je pobijedila u bacanju koplja sa hicem od 58,54 metra (njen najbolji rezultat 60,35) i osvojila je svih osam bodova za srpski tim.

Marina Munćan je poslije trećeg mjesta na 800 metara "obećala" pobjedu na 1.500 metara. Nije uspjela da trijumfuje, ali je zauzela drugo mjesto, iza Moldavke Oksane Juravel. Vrijeme srpske atletičarke bilo je 4:25.45, daleko ispod njenog najboljeg rezultata - 4:08.02.

Novu pobjedu Srbiji je donio odlični Goran Nava. U subotu je trijumfovao u trci na 1.500, a u nedjelju i na 800. Njegovo vreme je bilo 1:51.74 (lični rekord - 1:46.63).

Olivera Jevtić je potom Srbiji donijela još jednu pobjedu, na 5.000 metara. Olivera je trčala 15:37.67 (takođe daleko ispod ličnog rekorda - 15:11.25).

Najveća zvijezda dvodnevne atletske mafinestacije u Beogradu, Hrvatica Blanka Vlašić opravdala je ulogu favorita, skočivši 1,98 metar. Konkurencija je stigla do 1,89, a srpska predstavnica Ivana Vukomanović bila je posljednja, osma, sa skokom od skromnih 1,70m.

Sjajni rezultati srpskih dama, ipak nisu bili dovoljni da se Srbija plasira u Prvu ligu Evrope. Nedostajala je i muška ruka...

Srpske atletičarke probile su se na treću poziciju u ukupnom plasmanu, iza Švajcarkinja (107) i Hrvatica (102). Muškarci su po učinku pretposljednji u konkurenciji osam zemalja. Prikupili su tek 77,5 bodova. Da su pratili koleginice, Srbija bi se bez dileme plasirala u Prvu ligu...

Srbija je na kraju zauzela peto mjesto sa 175,5 bodova.

U Prvu ligu plasirale su se Švajcarska sa 201 i Hrvatska sa 196 bodova. Austrija je bila treća sa 187, a Letonija četvrta sa 178,5. Iza Srbije ostale su reprezentacije Slovačke (171), Moldavije (148,5) i Izraela (139,5 bodova).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC