• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Prvi poraz Srbije u Svjetskoj ligi

Italijani se revanširali za poraz i dobili drugi meč 3:2.

 ODBOJKA: Prvi poraz Srbije u Svjetskoj ligi Izvor: MONDO

Neizvjestan meč, kao i prethodni. Bojan Janić: "Ako igramo kao ekipa - moćni smo, kao individualci brzo ćemo umrijeti".

Odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpila je prvi poraz u Svjetskoj ligi.

U drugom duelu koji je odigran u Firenci pred oko 3.500 gledalaca, "azuri" su se revanširali Srbima za poraz i ovog puta slavili tijesnu pobjedu od 3:2 (21:25, 25:20, 25:18, 20:25, 15:13).

Ipak, učinak "orlova" na vikendu u Italiji je odličan - uzeta su tri boda (u prvom meču Srbija dobila 3:2, a za minimalan poraz se dobija jedan bod) i ostali su prvi na tabeli Grupe B.

Slično kao u prvom meču, odigranom u Montekatiniju, i u Firenci se vodila izjednačena borba. Srbija je povela, a Italija preokrenula rezultat i povela sa 2:1. Četvrti set je u potpunosti pripao izabranicima Igora Kolakovića, pa je odluka o pobjedniku odložena za peti set.

U odlučujućem setu, Italija je povela sa 4:1, ali je Srbija uzvratila i povela sa 6:5. Uslijedila je igra poen za poen, a na promjenu strana izabranici Igora Kolakovića otišli su sa poenom prednosti (8:7). Ponovo su domaćini poveli sa 10:9, a odmah potom blokom Laška i sa 11:9, što je primoralo Igora Kolakovića da zatraži tajm-aut.

Uzvratila je Srbija poenom Starovića i blokom Podraščanina za izjednačenje na 11:11. Rezultatska neizvjesnost je nastavljena, a prvu meč loptu imala je Italija i iskoristila je as servisom Laška.

Bojan Janić je poslije meča izjavio da Srbija može da bude opasna samo kad igra timski.

"Ušli smo sjajno u meč, igrali hrabro i organizovano u prvom setu, a onda smo ušli u neku nepotrebnu nervozu u drugom i trećem setu, pravili smo greške koje nam nisu svojstvene ni na treningu, a kamoli na utakmici. U četvrtom setu smo se pribrali, jer smo shvatli da samo kao ekipa možemo da igramo. Kao individualci ćemo umrijeti brzo. Stvarno, kao ekipa smo moćni, a kao individualci smo prosječna ekipa. Ipak, ne možemo da budemo nezadovoljni ovim vikendom, uzeli smo tri boda, ostali smo prvi na, a iz ovog meča da izvučemo pouke, da igramo kao ekipa možemo da napravimo rezultat", rekao je Janić.

Srbija će u okviru četvrtog vikenda B grupe Svjetske lige gostovati u Kini. Utakmice u Luoheu će biti odigrane u subotu, 26. juna i nedelju, 27. juna od 10 časova po srednjeevropskom vremenu.

TABELA GRUPE B:

1. Srbija 6 5 1 17:5 15 bodova
2. Italija 6 5 1 17:7 14
3. Francuska 6 1 5 6:15 4
4. Kina 6 1 5 4:16 3

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC