• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Brz kraj za Anu!

Ana Ivanović izgubila od Šahar Per (6:3, 6:4) i po drugi put u karijeri ispala već u prvom kolu grend slem turnira.

 VIMBLDON: Brz kraj za Anu! Izvor: MONDO

Prije dvije godine je eliminacija Ane Ivanović u trećoj rundi Vimbldona predstavljala senzaciju.

Sada je izgubila već na startu takmičenja, ali teško da će neko van Srbije to i konstatovati. A i zašto bi? Šta je čudno u tome što je 45. teniserka svijeta izgubila od 13. nosioca rezultatom 2:0?

Izraelka Šahar Per preskočila je prvu prepreku takoreći rutinski, čak je prema prikazanoj igri Ana izvukla solidan rezultat. Per je iskoristila tek tri od 12 prilika za brejk, dok je Ana imala jednu jedinu, u prvom setu - i uspjela je da je pretoči u osvojen gem.

Kao u skoro svakom njenom porazu, Ivanovićeva je zbog nestrpljive igre napravila previše neiznuđenih grešaka (26, dvostruko više od Per), a ni servis je nije najbolje služio.

Kada uspije da natjera rivalku na trčanje i otvori sebi prostor za izlaske na mrežu - Anin tenis je milina gledati. Nažalost, mnogo je više poena u kojima ona prepusti inicijativu, ili jednostavno izgubi strpljenje poslije nekoliko izmjena sa osnovne linije...

Najbolje se to vidjelo u finišu drugog seta. Per je poslije izjednačene igre do rezultata 4:4 napravila brejk i servirala za meč.

Povela je 40:15, ali je Ana spasila obe meč lopte. Umjesto da nastavi u istom stilu, greškama je sebe dovela u podređen položaj i Izraelka nije propustila četvrtu priliku da završi posao.

Ispadanjem u prvom kolu, nekada najbolja teniserka svijeta je ostvarila najlošiji rezultat za šest godina igranja na Vimbldonu. Isto je učinila prošlog mjeseca na Rolan Garosu, dok je u januaru izjednačila svoj najgori plasman na Australijan openu (drugo kolo).

Kad se podvuče crta, izmeri šta je rečeno, a šta učinjeno u posljednjih godinu-dvije, stvari ne izgledaju dobro po talentovanu teniserku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC