• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Novakov preokret pod krovom!

Najbolji srpski teniser gubio sa 1:0 i 2:1 od Belgijanca Olivijea Rohusa, ali se poslije skoro četiri sata igre ipak plasirao u drugo kolo. Na redu Amerikanac Tejlor Dent.

 VIMBLDON: Novakov preokret pod krovom! Izvor: MONDO

Novak Đoković izbjegao je oproštaj od Vimbldona na samom startu turnira i pridružio se Iliji Bozoljcu, Viktoru Troickom i Jeleni Janković, koji su takođe prebrodili prve prepreke na turniru.

U ponedeljak su se od londonske trave oprostili Janko Tipsarević i Ana Ivanović, dok se mlada Bojana Jovanovski u utorak sastaje sa Kejsi Delakvom iz Australije.

Đoković - Rohus 3:2, po setovima 4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Da je ovaj meč odigran dvije godine ranije, bio bi prekinut zbog mraka na kraju trećeg, ili sredinom četvrtog seta. Ovako, pokretni krov nad Centralnim terenom omogućio je da se igra do kraja, s tim da su teniseri morali u svlačionicu na oko pola sata...

Meč je završen minut prije ponoći po centralnoevropskom, odnosno minut prije 23 časa po lokalnom vremenu, tako što je Novak poslije ranog vođstva Rohusa u petom setu (0:2) odmah uzvratio brejkom i osvojio šest gemova zaredom.

Na sličan način je set odluke dobio i Rodžer Federer (6:0), protiv Kolumbijca Alehandra Falje...

Ko bi rekao da će Federerov, Đokovićev i meč Jelene Janković popuniti čitav dan na Centralnom terenu Vimbldona?

Novak će poslije ovog "hoda po mukama" imati dan ili dva predaha, a onda mu slijedi okršaj sa Tejlorom Dentom, američkim teniserom ubojitog servisa. On je sa 3:1 u setovima eliminisao Argentinca Huana Ignasija Čelu.

Đoković je protiv Rohusa odigrao daleko ispod svog nivoa. Da je bilo drugačije, ne bi se tri puta prekrstio nakon pobjede nad 66. igračem svijeta, ili proslavljao poen na mreži kao da je postigao gol u fudbalu... A sve je to vidjela publika u petom setu.

Prednost koju je ostvario u "vinerima" (96:33) umnogome je neutralisao sa 60 neiznuđenih grešaka, dok je Belgijanac u tako dugom meču napravio samo 24.

Od pomenutih 60, čak 12 su bile dvostruke servis greške. To ukazuje na nedostatak koncentracije, a naredni meč(evi) pokazaće da li je to bila samo prolazna slabost. Novak je odservirao i 17 asova.

Od pomenutih 60, čak 12 su bile dvostruke servis greške. To ukazuje na nedostatak koncentracije, a naredni meč(evi) pokazaće da li je to bila samo prolazna slabost. Novak je odservirao i 17 asova.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC