• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Dobio sam meč sa sobom

Srpski teniser kaže da pobjeda u prvom kolu Vimbldona nad Olivijeom Rohusom (4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:2) nije plod sreće, već njegove dobre i agresivne igre.

 Đoković: Dobio sam meč sa sobom Izvor: MONDO

"Ne bih rekao da je u tom meču bilo mnogo sreće. Zapravo, imao sam veliki izazov i veliki meč sa samim sobom", rekao je Novak Đoković na konferenciji za medije koja je održana oko ponoći, što se donedavno nije dešavalo na Vimbldonu.

Treći nosilac Otvorenog prvenstva Engleske je već u prvom kolu imao težak meč u kome na početku nije igrao na svom nivou. Ipak, "proradio" je u pravom trenutku i uspio da savlada 68. tenisera sa ATP liste Olivijea Rohusa.

"Kada sam počeo da igram agresivno i dobro dobio sam meč. Tokom četvrtog i petog seta, posebno tokom posljednjeg pokazao sam pravu igru, igru koju bi trebalo da koristim", rekao je Đoković i dodao:

"Znam da je to bio odličan meč, naravno. Rohus je veoma lukav igrač, posebno na travi. Protiv njega svaki poen moraš da zaradiš. Meni je opao nivo servisa i počeo sam da mu dajem previše šansi, koje je on iskoristio. To je razlog zašto sam prošao težak period tokom meča sa Rohusom. Veoma sam srećan zato što sam na kraju uspio da pronađem pravu igru."


Pred početak četvrtog seta napravljena je pauza od oko 40 minuta kako bi iznad Centralnog terena bio uspostavljen krov i uključeni reflektori. U nastavku svježije je djelovao Novak.

"Pauza mi je zapravo pomalo pomogla, jer se nisam osjećao sjajno na terenu u tom momentu. Imali smo oko pola sata pauze i za to vrijeme sam se jednostavno relaksirao i fokusirao na ostatak meča", priznao je Đoković i dodao da mu je bilo interesantno što je na Vimbldonu igrao meč do kasno u noć.

U drugom kolu najprestižnijeg turnira današnjice, Novak će u srijedu igrati protiv Amerikanca Tejlora Denta, 97. teniseri svjetske rang liste sa kojim se do sada nije sastajao.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC