• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON:Melcer ipak prejak za Troickog

Drugi reket Srbije nije uspio da nakon velike borbe savlada Jirgena Melcera i plasmanom u treće kolo ponovi svoj prošlogodišnji rezultat.

 VIMBLDON:Melcer ipak prejak za Troickog Izvor: MONDO

U srijedu popodne u Londonu, Troicki je stao na korak od toga da ponovi najbolji rezultat u karijeri na Vimbldonu, od prošle sezone, kada je igrao u trećem kolu - 2:3 (7:6, 6:4, 3:6, 6:7, 3:6).

Ni u trećem meču protiv ovogodišnjeg polufinaliste Rolan Garosa srpski teniser nije došao do pobjede.

A bio je jako blizu.

Ni skoro dvostruko više asova (32 naspram 17), ni 97 vinera naspram Melcerovih 75 nisu bili dovoljni da se Viktor plasira u treće kolo.

Meč je počeo uzbudljivim prvim setom, u kojem je Troicki najpre propustio priliku da svojim servisom pri rezultatu 5:3 povede sa 1:0, pa se ipak iskupio i furioznom završnicom taj brejka preokrenuo Melcerovo vođstvo od 3:1.

Kako je završio prvi, Troicki je započeo i drugi set.

Već na startu je osvojio gem na Melcerov servis i ostvario prednost koju je održavao do samog kraja seta i rezultata 6:4.

I kada se činilo da Austrijanac neće imati priliku da ponovi isti preokret kao u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada je sa 3:2 savladao Novaka Đokovića, on je učinio isto.

Impresivno zvuči podatak da je Troicki do kraja drugog seta ostvario čak 18 asova, kojim se uspješno "čupao" i iz situacija u kojima je protivnik imao prednost od tri brejk lopte.

Austrijanac je, ipak, u trećem setu stabilizovao igru i prihvatio "rovovsku" borbu servisima sa srpskim teniserom, u kojoj je osvojio brejk pri rezultatu 4:3 i rutinski priveo set kraju.

Četvrti set odigran je bez brejkova da bi došli do taj-brejka u kojem Troicki nije uspio da dođe do meč lopte uprkos velikoj borbi. Melcer je dobio 8:6 i uveo meč u neizvjesnost petog seta.

Da će ponavljanje prošlogodišnjeg plasmana u treću rundu za Troickog ostati samo san moglo se pretpostaviti u samom finišu petog seta, kada je favorizovani Melcer napravljeni brejk iskoristio da, poslije 3 sata i 17 minuta rutinski privede meč kraju.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC