• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski meč na Vimbldonu traje već 10 sati

Amerikanac Džon Izner i Francuz Nikolas Mau ušli su u istoriju tenisa pošto su odigrali , tačnije još igraju najduži teniski meč.

 Istorijski meč na Vimbldonu traje već 10 sati Izvor: MONDO

Poslije meča Džona Iznera i Nikolasa Maua u prvom kolu Vimbldona više ništa neće biti isto. A taj meč još uvijek nije završen iako su Amerikanac i Francuz u utorak i srijedu proveli DESET SATI na travnatom terenu.

U pitanju je prvo kolo Vimbldona, a pažnja svjetske publike bila je usmjerena na ovaj meč kao da je riječ o finalu. Tribine terena broj 18 bile su male da prime sve one koji su htjeli da prisustvuju istorijskom momentu. I mada su mnogi tu bili od ranog popodneva nisu željeli da idu kući, a da ne znaju ko će u narednu rundu.

Ipak, sudija je zbog mraka prekinuo susret i to pri rezultatu 59:59 u petom setu! Prethodni setovi završeni su sa 4:6, 6:3, 7:6 (9:7), 6:7 (3:7).

Ko god da trijumfuje u nastavku - obojica su pobjednici.

Jer Nikolas Mau i Džon Izner su samo peti set (koji još nije završen) igrali već sedam sati i šest minuta. Poređenja radi, najduži meč do sada trajao je šest sati i 33 minuta, na Rolan Garosu 2004. godine.

"Ništa kao ovo se do sada nije dogodilo. On je servirao fantastično, ja sam servirao fantastično. Želio bih da vidim statistiku", rekao je 23. nosilac Džon Izner posljednjim atomima snage.

A statistika je zaista fascinantna. Osim 118 gemova, koliko su (do sada) odigrali u petom setu, obojica tenisera su oborila rekord u broju asova na jednom meču.

Francuz ih se odservirao 94, a jedan od najboljih servera svijeta zabilježio je 98 asova. Dosadašnji rekord držao je Hrvat Ivo Karlović (78).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC