• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi ostali bez teksta zbog deset sati tenisa

Aktuelne i bivše zvijezde tenisa bile su zatečene mečom Džona Isnera i Nikolasa Maua koji su već ušli u istoriju ovog sporta.

 Svi ostali bez teksta zbog deset sati tenisa Izvor: MONDO

Zaprepašćeni teniseri bili su kratki u svojim komentarima susreta koji je počeo u utorak, nastavljen je u srijedu i još uvijek nije gotov.

Endi Rodik je samo rekao "nestvarno", Federer "apsolutno iznenađujuće", dok Venus Vilijams misli da je meč "duži nego maraton". Novak Đoković je bio na konferenciji za medije u vrijeme trajanja meča i našalio se da bi "mogli da se dogovore da poslije 50:50 igraju taj-brejk".

Susret Isnera i Maua prekinut je u srijedu, drugo veče za redom, zbog mraka, nakon 10 sati trajanja, 881 osvojenih poena i 193 asa. Samo peti set je trajao preko sedam sati, a u njemu su teniseri postigli po 59 gemova.

Američki teniser je čak četiri puta u petom setu imao meč loptu, ali je Mau spasio sve poene. Ovaj susret je pobrao rekorde kako u trajanju igre tako i u postignutim gemovima.

Isner je postigao 98 asova, a njegov protivnik 95 i time obojica oborili rekord Iva Karlovića od 78. Isner je imao 218, a Mau 217 vinera.

"On je šampion. Mi smo se samo borili kao nikada do sada. Neko mora da pobijedi, što ćemo saznati u četvrtak", rekao je 28-godišnji Mau.

"Mi želimo još! Centralni teren!", skandirala je publika, želeći da meč nastavi na glavnom terenu, na kome osvjetljenje ne bi bilo problem, dok su se sudije i dva iscrpljena tenisera dogovarali da li da nastave ili prekinu meč.

Drugi teniser na svijetu, Rodžer Federer kazao je da je ostao bez riječi posmatrajući susret Amerikanca i Francuza.

"To je iznad svega što sam ikad vidio i mogao da zamislim. Ja ne mogu da zamislim kako se njihova tijela osjećaju sutra, sljedeće nedjelje, mjeseca. Ovo je nevjerovatan tenis", rekao je Federer.

Povodom istorijskog meča izjasnio se i nekadašnji teniski šampion Amerikanac Džon Makenro.

"Ja sam iznenađen da ova dvojica još stoje. Može bilo ko od njih da propusti šansu da nastavi turnir, ali će uvijek ostati u knjigama istorije", rekao je legendarni teniser, koji je i sam odigrao dva meča duža od šest sati (protiv Matsa Vilandera 1982. i Borisa Bekera 1987, oba u Dejvis kupu).

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC