• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Novak efektan, sljedeći je Hjuit

Sudeći prema igri u meču sa Albertom Montanjesom, Novak Đoković ulazi u ritam na ovogodišnjem Vimbldonu.

 VIMBLDON: Novak efektan, sljedeći je Hjuit Izvor: MONDO

U trećem kolu, najbolji srpski teniser rutinski je i za gren slem prilike ekspresno pobijedio španskog tenisera. Bilo je 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:4.

Na putu do četvrtog kola, odnosno osmine finala, Novak sedam godina starijem Montanjesu nije dozvolio ni priliku za brejk, servis mu je odlično funkcionisao, a ostvario je i veliki broj direktnih poena sa osnovne linije, što nije bio baš slučaj u prvom nastupu u Londonu, kada mu je za prolaz u drugo kolo bilo potrebno pet setova protiv Olivijea Rohusa.

U osmini finala, (3) Đoković će igrati protiv (15) Lejtona Hjuita, koji je takođe u tri seta dobio (21) Gaela Monfisa - 6:3, 7:6, 6:4 . Novak je Hjuita tri puta pobijedio u karijeri, nakon što je Australijanac bio bolji u njihovom prvom međusobnom duelu prije pet godina.

Plasmanom u osminu finala Novak još nije došao u situaciju da osvaja ATP poene, jer je prošle sezone igrao četvrtfinale, gdje je bolji od njega u četiri seta bio Tomi Has. Drugim riječima, napredak na ATP listi, Novaku bi donio tek plasman u polufinale, što je ujedno njegov najbolji rezultat na Vimbldonu.

Do meča za veliko finale, Beograđanin je stigao 2007. godine, kada je poslije maratonskog meča četvrtifinala sa Markosom Bagdatisom u pet setova, morao da preda polufinale Rafaelu Nadalu.

Poslije rutinski riješenog prvog seta, Đoković je ključne brejkove u drugom i trećem setu pravio na početku i potom ih uspešno branio. Sto i jedan minut bio je potreban Novaku da i četvrti put u karijeri nadigra Montanjesa, 31. na ATP listi, a 28. nosioca na Vimbldonu.

Poslije Rohusa, a prije Montanjesa, srpski teniser u tri seta nadigrao je Amerikanca Tejlora Denta.

Ukoliko bude uspješan u osmini finala, protivnik u četvrtfinalu biće mu jedan od pobjednika mečeva: (5) Endi Rodik - Filip Kolšrajber i Florijan Majer - Jen-Hsun Lu.

Đoković je na ovogodišnji Vimbldon došao sa 17 osvojenih turnira u singlu i jednim u dublu.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC