• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bozoljac u MONDU: Federer je kralj!

Srpski teniser pričao je o Federeru, Vimbldonu, klađenju, karijeri, životnoj devizi, kakve ga djevojke privlače...

 Bozoljac u MONDU: Federer je kralj! Izvor: MONDO

Ilija Bozoljac je u Beogradu proveo svega jedan dan od dolaska iz Londona, do odlaska u svoj rodni Aleksandrovac. Za to vrijeme je posjetio i redakciju MONDA, gdje je odgovarao na pitanja koja su mu postavili čitaoci našeg portala.

Naravno, većinu su najviše zanimali Ilijini utisci o meču sa Rodžerom Federerom, šta mu je Švajcarac rekao kada su na kraju stajali na mreži, a Bozoljac nam je otkrio i zašto je na posljednjem poenu tražio čelindž.

Mada je istakao da nije pripremao posebnu taktiku protiv šestostrukog osvajača Vimbldona na molbu čitaoca da "nikada ne nauči da baca lopticu" i konstataciju da su "najljepši asevi na meču bili kada je loše bacio lopticu i poslije je jurio reketom", srpski teniser je rekao da je to činio namjerno.

"Čuo sam komentare da ne znam da podbacim lopticu. A ja sam zapravo namjerno bacao lopticu sa strane jer sam želio da napravim drugačiji ugao, da putanja loptice ne bude laka i predvidiva za čitanje, s obzirom da je poznato da je Federer jedan od najboljih riternera. To je prosta fizika", pojasnio je 25-godišnji sportista.

Ilija Bozoljac nije imao priliku da uživo vidi britansku kraljicu Elizabetu II, ali je zato gledao istorijski jedanaestočasovni meč između Džona Iznera i Nikolasa Maua. Iako je zabranjeno kladiti se na tenisu, on se zabave radi kladio sa svojim prijateljem i izgubio pet funti jer je meč potrajao (mnogo) duže nego što je on predvidio.

Teniser iz Aleksandrovca je tokom osam godina profesionalne karijere zaradio pola miliona dolara, ali je to s obzirom na troškove prilično malo za bijeli sport. Zbog toga je Ilijina deviza "playing tennis for food". Bozoljac je objasnio zašto.

Takođe, rekao je da očekuje da bude dio Dejvis kup tima Srbije, koji će početkom jula igrati u četvrtfinalu Svjetske grupe protiv Hrvatske i da se nada da će meč u Splitu poslužiti za spajanje, a ne za razdvajanje dva naroda iz bivše Jugoslavije.

Prije toga otkrio nam je gdje će provesti narednih nekoliko dana.

Na komentar da ga smatraju jednim od najseksipilnijih i najljepših tenisera Ilija je rekao da smatra da je kod muškarca izgled u drugom planu,a da bi na prvom mjestu trebalo da budu harizma, dobar karakter i duhovitost.

Bozoljac nije mogao da izdvoji koja teniserka je najzgodnija, ali je istakao Italijanku Flaviju Penetu, Ruskinju Elenu Dementijevu i Kanađanku Hajdi Al Tabak. Ipak, kaže da teniserke nisu njegov izbor...

Čitaoci su pitali Iliju Bozoljca da li je razmišljao da igra u paru sa sa Jelenom Janković.

"Nisam razmišljao o miks dublu, jer to se igra četiri puta godišnje, više je egzibiciono, za publiku. Volio bih da igram sa Jelenom, ona je sjajna igračica", rekao je Bozoljac i dodao:

"Ove godine sam počeo malo ozbiljnije da igram dubl i napredovao za 300 pozicija. Cilj mi je da uđem u prvih sto i kvalifikujem se za velike turnire koji slijede".

Razgovor sa Bozoljcem u video formatu pogledajte na našem sajtu www.mondo.rs

(MONDO - Aleksandra Petrovski, foto i video: Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC