• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srbi sa pet poena odoše iz Kine

Odbojkaši Srbije pobijedili su u Luoheu, u drugoj utakmici četvrtog vikenda B grupe Svjetske lige, selekciju Kine sa 3:2.

 ODBOJKA: Srbi sa pet poena odoše iz Kine Izvor: MONDO

Podmlađena reprezentacija Srbije zabilježila je sedmu pobjedu u B grupi Svjetske lige 2010. i osvojila nova dva boda. Srbija je u Luoheu, u drugoj utakmici IV vikenda, savladala Kinu sa 3:2, po setovima 21:25, 25:23, 25:17, 21:25 i 15:11, posle 103 minuta igre.

Izabranici Igora Kolakovića su ovoga puta osvojili dva boda, ali mora se reći da je Kina igrala mnogo bolje nego u prvoj utakmici. Poveli su domaćini, a Srbije preokrenula rezultat na 2:1 u setovima.

U završnici četvrtog seta Kinezi su agresivnijom igrom stigli do izjedančenja. U odlučujućem setu, sem na početku, Srbija je u potpunosti kontrolisala igru i rezultat za još jedan odličan ishod.

"Kada pobijedite ovako težak meč morate da budete zadovoljni. Uspjeli smo odlično da odradimo drugi set i da pobijedimo u trećem. U četvrtom nismo uspjeli. Dobro je što smo imali živaca za peti set", rekao je Kolaković.

On je dodao da je veoma dobro što je njegova ekipa pobijedila u tako teškom meču sa Kinom.

"Igrali smo protiv motivisanog protivnika. U jednom trenutku nestalo nam je snage i to se odrazilo na naš kvalitet igre. Kada se sve sabere moramo da budemo zadovoljni", rekao je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Dragan Stanković istakao je da na kraju ekipa treba da bude zadovoljna sa osvojena dva boda.

"Napravili smo puno grešaka. Oni su servirali kada im je bilo najpotrebnije, a mi smo uspjeli dobro da odigramo taj težak peti set i da na kraju osvojimo ta dva boda", rekao je Stanković.

Odbojkaš Srbije Saša Starović naglasio je da je ova pobjeda u Kini jako važna.

"Drago mi je što smo uspjeli da osvojimo bitne bodove. U Kini smo u dvije utakmice osvojili pet bodova. Igrali smo teške utakmice, jer smo promenili vremensku zonu i došli na drugačiju temperaturu. Pored toga i Kinezi su dobro igrali. Razigrali su se", rekao je Starović.

Prema njegovim riječima, možda je i ekipa Srbije loše odigrala u završnici setova, ali najvažnije da je uspjela da pobijedi.

"Nadam se da će nam biti lakše u naredna dva vikenda, jer igramo kod kuće", zaključio je Starović.

U prvom meču su, takođe, slavili najbolji srpski odbojkaši rezultatom 3:1 i sa ukupno sedam pobjeda nalaze se na liderskoj poziciji grupe B, ispred italije, Francuske i Kine.

Srbija će u okviru V vikenda B grupe Svjetske lige 2010. dočekati Francusku, narednog petka u Novom Sadu i u nedelju u Beogradu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC