• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Novak pobijedio sebe i Hjuita!

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, savladavši Lejtona Hjuita rezultatom 3:1. Na redu Lu.

 VIMBLDON: Novak pobijedio sebe i Hjuita! Izvor: MONDO

Od sigurnog vođstva, preko ivice kolapsa, do pobjede kojom je izjednačio prošlogodišnji rezultat na trećem grend slem turniru sezone!

Đoković - Hjuit 3:1, po setovima 7:5, 6:4, 3:6, 6:4.

Za plasman u polufinale, do kojeg je došao samo jednom u karijeri (2007), najbolji srpski teniser igraće sa Lu Jen Hsunom, koji je bio bolji od Endija Rodika sa 3:2, u setovima 4:6, 7:6, 7:6, 6:7, 9:7. S igračem iz kineskog Tajpeha, Novak se dosad nije sastajao.

Đoković je bio na putu da pobijedi Hjuita maksimalnim rezultatom, ali mu je početkom trećeg seta pozlilo i on je uprkos trudu da ostane na visokom nivou, morao da prepusti set rivalu.

Na početku četvrtog napravio je brejk i nagovijestio da neće odustati. Hjuit je uzvratio i od 2:0 preokrenuo na 2:3, da bi Đoković uz dosta muke održao rezultatsku ravnotežu (3:3, 4:4).

I onda, potpuno neočekivano, iskusni Australijanac je drastično popustio. Na svoj servis je poveo sa 30:0, Novak smanjio na 30:15, a Hjuit mu dvjema neiznuđenim greškama i na kraju dvostrukom servis greškom bukvalno poklonio brejk za 5:4.

Bila je to šansa koju treći reket svijeta nije smio da propusti. Sigurno je odservirao naredni gem i krikom prema svojoj loži, a onda i cijepanjem majice, proslavio trijumf.

"Prije tri godine smo takođe igrali na Vimbldonu i taj meč je trajao četiri i po sata. Slično sam očekivao i sada. Imao sam sreće da dođem do brejka pri rezultatu 4:4 u četvrtom setu", rekao je Đoković.

On je izjavio da se fizički osjeća spremnim, ali da su "uslovi za igru bili teški".

"Imao sam problema sa stomakom, osjećao sam mučninu, ali sam uspio to da prebrodim. Treći set sam izgubio djelimično zbog toga što sam više razmišljao o bolu, nego o igri. Poslije sam se vratio u željeni ritam".

U prva dva seta vodila se "šahovska" borba, u kojoj je Novak dodavao gas kada je bilo najpotrebnije. Oduzimao je servis Hjuitu pri rezultatu 6:5 u prvom, odnosno 5:4 u drugom setu, tako da ovaj nije imao priliku za vađenje.

Koliko je Đoković bio siguran u igri na svoj servis, govori podatak da Hjuit do trećeg seta nije imao ni 40:40 na protivnikov servis, a kamoli priliku za brejk.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC