• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Dogodine regionalna liga!

Regionalna liga u rukometu krenuće od 2011. godine, a pored klubova iz bivše Jugoslavije, učestvovaće i dvije mađarske ekipe!

 RUKOMET: Dogodine regionalna liga! Izvor: MONDO

BiH i Slovenija imaće po tri predstavnika, a Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Makedonija naknadno će se izjasniti o broju učesnika. Najvjerovatnije će šampionat brojati ukupno 14 timova, a Mađare će predstavljati Pik Seged i Vešprem.

Liga će nositi naziv "S - liga" po sponzoru Šparkase banci.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić prezadovoljan je postignutim dogovorom.

"Imali smo odličan sastanak i donijeli smo odluku o formiranju zajedničke lige. Mislim da je ovo nešto najbolje što se dogodilo ovom sportu", rekao je Karačić.

Njegovo mišljenje dijeli i prvi čovjek banjalučkog Borca Boris Đogo, koji će gotovo sigurno učestvovati u ovom takmičenju.

"Najvažnije je da će liga krenuti i da će biti jako takmičenje. Borac će opravdati renome koji ima i u ovoj ligi", izjavio je Đogo.

Ispred Rukometnog saveza Srbije u Sarajevu su bili predsjednik Velimir Marijanović i generalni sekretar Božidar Đurković, koji je vrlo zadovoljan sastankom i čitavim projektom.

"Utanačili smo neke stvari, ustanovili principe, a ono što posebno raduje jeste podatak da je i veliki broj TV stanica zainteresovano za sve ovo. Liga će biti, jaka, veoma kvalitetna i donijeće dobro svima, imaće pravi takmičarski duh i biće izuzetno zanimljiva", rekao je Đurković, a prenosi "Sportski žurnal".

Sjedište lige bi trebalo da u početku bude u Sarajevu, s obzirom da je i glavni sponzor iz tog grada. Sponzor bi trebalo da pokriva troškove smještaja, hrane, putovanja, troškove službenih lica, marketinga…

Takmičenje bi bilo održano pod okriljem EHF i planirano je učešće 14 ekipa, a nakon ligaškog dijela bio bi igran plej-of.

Prema nezvaničnim informacijama, do kojih je došao "Žurnal", iz Srbije bi u regionalnoj ligi trebalo da učestvuju su Partizan Crvena Zvezda i Metaloplastika. Kriterijum je bio atraktivnost.

Iz Hrvatske, to bi bili Zagreb i Nekse, od Slovenaca takođe dva predstavnika, Celje i Gorenje, a postoji mogućnost da se tu i nađe Kopar. Makedoniju bi predstavljali Vardar i Metalurg, iz BiH Bosna, Borac mtel, a Mađare Vesprem i PIK Seged. Iz Rumunije su se već javili Kostanca i Steaua, a ni Rešice nisu nezanimljive.


Nezvanično se takođe saznaje da bi u ovo atraktivno takmičenje mogli da se uključe i po jedan austrijski i švajcarski klub, dok su veliko interesovanje pokazali i, rukometno samo simpatični, Italijani…

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC