• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ništa od finala!

Novak Đoković izgubio od Tomasa Berdiha (6:3, 7:6, 6:3) u polufinalu Vimbdona nakon 135 minuta. Srpski teniser nije imao mnogo prilika protiv Čeha.

 VIMBLDON: Ništa od finala! Izvor: MONDO

Kao da je upravo Đoković imao veću tremu na svom drugom londonskom polufinalu, bez obzira na to što je igrao odlično protiv Lua u četvrtfinalu i što je u prethodna dva susreta savladao Čeha poslije dva seta. Uprkos tome što nije igrao perfektno Berdih je zasluženo eliminisao Novaka nakon tri seta.

Čeh je bio taj koji je diktirao ritam, a presudni momenat je bio taj brejk drugog seta, kada se Novak vratio poslije 6:2, ali je ipak izgubio.

Teniser koji je u četvrtfinalu eliminisao Rodžera Federera je naplatio sve greške trećeg nosioca i dobio nekoliko poklona, zbog čega je nakon 33 minuta osvojio početni set.

Četiri neiznuđene greške koje je Novak napravio u ključnim trenucima bile su presudne.

Berdih je napravio brejk u šestom gemu prvog seta, što mu je donijelo prednost od 4:2. U tom gemu Srbinov servis nije funkcionisao, te je Berdih imao dvije brejk lopte (40:15), ali se ispostavilo da mu je jedna bila sasvim dovoljna za osvajanje tog gema.

SET LOPTA POSLIJE 2:6



U drugom setu Đoković je zaigrao bolje, što je dalo meču na neizvjesnosti.

Srbinu su pripala prva dva poena u četvrtom gemu, a zatim je Berdihova lopta za milimetar bila u terenu, čime je Novak ostao bez tri brejk lopte. Potom je u istom gemu stigao do prilike za oduzimanje servisa na 40:30, ali nije je iskoristio.

Sedmi gem srpski teniser nije dobro počeo, ali je uspio da se izvuče iz nezgodne situacije kada je 25-godišnji Čeh imao dvije brejk šanse.

Sjajnim servis udarcem Berdih je završio 11. gem, što je pomalo demoralisalo Đokovića i on je loše počeo naredni.

Gem broj 12. bio je ubjedljivo najzanimljiviji od svih prethodnih u ovom susretu. Novak je uspijevao odlično da se odbrani u važnim momentima i uspio da drugi set dovede u taj brejk.

U odlučujućem setu Berdih je poveo sa 3:0, ali je Đoković iskoristio svoja dva servisa (3:2). Čeh je uzvratio, a vidno iscrpljeni Novak je osvojio samo jedan poen u narednoj seriji svoja dva servisa (6:3), nakon čega je Berdih stigao do prve set lopte.

Đoković je uspio da vrati dva mini brejka (6:5). Nakon duge razmjene udaraca linijski sudija je uzviknuo aut, ali je čelendž pokazao da je Novakova lopta bila na liniji. Umjesto poena za Srbina, kojim bi rezultat bio izjednačen arbitar je odlučio da se ponovi servis.

Na sreću, to je djelovalo motivirajuće za Đokovića koji je uspio da u svoju korist realizuje naredni poen, a zatim dođe i do set lopte.

Poslije pet vezanih poena Novaka Đokovića Tomas Berdih je iskoristio svoj prvi servis i stigao do izjednačenja (7:7).

Ni drugu set loptu pri rezultatu 9:8 Novak nije iskoristio. Imao je duplu servis grešku nakon čega je Berdih sa 11:9 dobio taj brejk.

Uprkos tome što je imao pritisak da gubi 2-0 u setovima, a samo jednom na Vimbldonu je uspio da se vrati poslije tog rezultata, Đoković se trudio da ostane pribran.

U četvrtom gemu uspio je da spase brejk loptu i sve do osmog je ravnopravno parirao Berdihu.

A onda je napravio duplu servis grešku, što ga je koštalo i gema kojim je Čeh poveo sa 5:3. Iako je tokom turnira dobro izvodio prvi servis, u polufinalu ga nije služio.

U devetom gemu Novak je osvojio samo jedan poen. Tako se oprostio od ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Engleske.

Foto galeriju pogledajte OVDE
Iako je najavljivao da će potpuno spreman ući u ovo polufinale, tako nije izgledalo na Centralnom terenu Ol Ingland Klaba.

Pobjednik ovog susreta će se u finalu sastati sa boljim iz meča između Španca Rafaela Nadala i Škota Endija Mareja.

Bez obzira na rezultat na Vimbldonu plasmanom u polufinale, odnosno ranijom eliminacijom Rodžera Federera, Novak Đoković će od ponedeljka ponovo biti drugi na ATP listi i prvi put će biti bolje rangiran od Švajcarca.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC