• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Nisam zaslužio pobjedu, idem dalje

Najbolji srpski teniser bio je tužan i samokritičan poslije poraza od Tomaša Berdiha u jednom od najvažnijih mečeva karijere.

 Novak: Nisam zaslužio pobjedu, idem dalje Izvor: MONDO

Svaki gledalac je mogao da vidi da Novak Đoković u polufinalu Vimbldona nije igrao svoju igru. Kao da je na zglobovima ruku i nogu sve vrijeme nosio tegove...

Iako ni on nije odigrao perfektan meč, Tomaš Berdih je slavio rezultatom 3:0 i ostvario daleko najveći lični uspjeh, ali i jedan od boljih rezultata u istoriji češkog tenisa na Vimbldonu.

"Bio je bolji. Ja sam osjećao veliki pritisak, posebno u svojim servis gemovima, kada na drugi servis nisam osvojio baš mnogo poena. U bitnim trenucima sam pravio dvostruke servis greške... Definitivno nisam iskoristio svoje šanse", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Novak je priznao da psihološki nije bio u dobrom momentu.

"Svako je nervozan kada dođe meč ovakve važnosti. I ja sam bio, nema dileme. Nisam mogao da dođem do ritma koji me je krasio u prethodnim mečevima. Zato nisam ni zaslužio da pobjedim".

On je čestitao Berdihu, koji "odlično igra cijeli turnir" i poželio mu sve najbolje.

"Ja ću sljedeći put u ovakvoj situaciji pokušati da odigram mnogo bolje. Ne znam zašto, ali nisam se osjećao dobro na terenu. Posebno sam u trećem setu bio bez energije da nešto promijenim".

Đoković je priznao da nije "upalila" njegova taktika čekanja na protivnikove greške.

"Ko rizikuje, taj dobija. Mislio sam da ću u određenim trenucima strpljenjem dobiti važne poene. Nažalost, nisam".

Trebalo je da njega krasi samopouzdanje, jer je prethodna dva meča sa Berdihom dobio bez izgubljenog seta, ne tako davno...

"On je drastično promjenio svoju igru. Sigurniji je sa osnovne linije, ne pravi mnogo grešaka. Rezultatima je dokazao da je među najboljim teniserima svijeta i da se nalazi na vrhuncu karijere", objasnio je Đoković.

Postavljeno mu je i pitanje da li bi igrom iz četvrtfinalnog susreta sa Jen-Hsun Luom bolje prošao u polufinalu.

"Drugačije su okolnosti i drugačiji protivnici. Luov servis nije snažan i precizan kao Berdihov. Ali i u mojoj igri je postojala izvjesna razlika. Da sam onako dobro reternirao, vjerovatno bih imao veće šanse. Mislim da je retern bio ključna stvar u meču sa Berdihom. Kratko sam vraćao njegove servise, naročito iz forhenda i on je lako završavao te poene".

Nije, ipak, sve tako crno.

"Ne mogu da budem razočaran polufinalom Vimbldona. Mislim da sam povratio igru kojom mogu da konkurišem za završnice grend slem turnira i prvo mjesto na svijetu. Danas sam bio suviše pasivan, ali idem dalje. Slijedi Dejvis kup, idemo u Hrvatsku sa dobrom ekipom i pokušaćemo da pobijedimo".

U ponedjeljak će smijeniti Rodžera Federera na drugom mjestu ATP liste.

"Vratio sam se na drugu poziciju, ali trenutno mi to nije utjeha. Ne razmišljam o tome, koliko o finalu koje mi, izgleda, nije bilo suđeno".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC