• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ni Marej nije izdržao

Umjesto starih prijatelja i vršnjaka, Novaka Đokovića i Endija Mareja, za titulu će se boriti Tomaš Berdih i Rafael Nadal.

 VIMBLDON: Ni Marej nije izdržao Izvor: MONDO

Zna se ko je najbolji!

Španski teniser Rafael Nadal po četvrti put zaredom se plasirao u finale Vimbldona, pobijedivši ljubimca domaće publike Endija Mareja - 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (8:6), 6:4.

Nadal će u nedelju pokušati da vrati titulu, koju prošle godine nije mogao da brani zbog povrede koljena. Prije toga je 2006. i 2007. gubio u finalu od Rodžera Federera.

Marej i Britanci nastavljaju da čekaju na toliko željeni trofej.

Njihov najbolji igrač i ove godine je stao u polufinalu. Sada protiv Nadala, kao i 2009. protiv Endija Rodika, imao je svoje šanse, ali jednostavno nije uspio da prebrodi psihološku barijeru.

Objektivno, Marej je i u četvrtfinalu bio na putu da izgubi, ali ga je Žo Vilfred Conga vratio u život sa nekoliko početničkih grešaka u "taj-brejku" drugog seta. Kod Nadala takvog popusta nema...


Španac je na meču iskoristio tri od četiri prilike za brejk, a Britanac samo jednu od tri, kada je na početku trećeg seta poveo sa 2:0. Međutim, Nadal je prvo izbrisao taj deficit (4:4), a onda samo pustio Mareja da "pukne" pod pritiskom i sam potpiše kapitulaciju.

Ako je mislio da se bori za pobjedu, Marej je morao da dobije drugi set. Vodio je sa 6:5 u "taj-brejku" i imao servis... Prethodna dva poena osvojio je asovima, ali je u ključno, trenutku omogućio Nadalu da preuzme inicijativu i izjednači na 6:6.

Vođen "ubilačkim instinktom", on je uzeo i naredna dva poena - 7:6 uz pomoć vrha mreže - i vođstvom od 2:0 završio veliki dio posla.

Da ukupno gledano nije bio toliko superioran, sugeriše ukupan broj osvojenih poena (98:91). Međutim, neki poeni su važniji od drugih, a njih je odigrao gotovo nepogriješivo.

Nadalu će to biti deseto finale na grend slem turnirima. Do sada je trijumfovao na sedam - jednom na Australijan openu, pet puta na Rolan Garosu i jednom na Vimbldonu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC