• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šahovska poslastica za kraj 2018. godine

Autor mondo.ba

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" iz Banjaluke 22. decembra organizuje finalni turnir 18. "Automatikon SUPER Grand Prix" koji se rejtinguje kod FIDE za blitz rejting listu.

 Gambit 18. Automatikon SUPER Grand Prix 2018 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki "Gambit" u subotu, 22. decembra 2018. godine završava jedinstven projekat za mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH, kada je na programu finalni turnir 18. "Automatikon SUPER Grand Prix" koji se rejtinguje kod FIDE za blitz rejting listu.

Tokom 2018. godine odigrano je 17 kvalifikacionih turnira, a na završnicu se plasiralo 18 najboljih.

Na finalnoj šahovskoj poslastici biće odigrano ukupno 17 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim) uz tempo igre od tri minuta po igraču za cijelu partiju i bonifikaciju od dvije sekunde za svaki odigran potez.

Za takmičare će biti poseban izazov da odigraju čak 17 kola, a na ovaj način će se dobiti apsolutni šampion "Automatikon Grand Prix" serije šahovskih turnira za mlade od 15 do 35 godina.

Tokom cijele "Automatikon Grand Prix" serije od ukupno 17 turnira, sabirani su rezultati sa svih turnira, a pravo nastupa na SUPER FINALU ima ukupno 18 takmičara i to: pobjednici svih 17 turnira (četiri pobjednika: Jaćimović Sara, Stanković Darko, Stanković Dragan, Bakić Aleksandar), takmičari sa najvećim brojem poena u ukupnoj tabeli (do popunjavanje broja od 18 učesnika), te svi učesnici 18. "Automatikon SUPER Grand Prix-a".

Takmičenje počinje u 15 časova, a planirani završetak je u 19.30, nakon čega slijedi dodjela nagrada i priznanja.

BANJALUČKI SUDIJA O "FAULU" I DOPINGU U ŠAHU!

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

LIVE STREAM

Za sve ljubitelje šahovskog sporta omogućeno je da ovo SUPER FINALE prate uživo putem LIVE prenosa na Facebook stranici Gambita.

Direktor i sudija takmičenja je FA Nemanja Šipka uz kompjutersko parovanje sa programom Swiss Manager i rezultatima uživo na sajtu www.chess-results.com, na kojem trenutno možete pogledati listu prijavljenih učesnika.

Tri prvoplasirana takmičara dobijaju na poklon pehare, šahovske knjige i specijalne nagrade. Svi učesnici dobijaju šahovske knjige, zahvalnice i poklone iznenađenja.

Organizator obezbjeđuje šahovske garniture, digitalne šahovske satove i piće za sve učesnike. Kotizacija za učešće iznosi 5 KM i plaća se prije početka takmičenja.

ISTRAŽUJEMO: ZAŠTO BI ŠAH TREBALO UVESTI U ŠKOLE?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC