• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): "Trikolori" utišali Pionir

Plasman "orlova" na Fajnal siks u Kordobi došao u pitanje poslije poraza od Francuske u drugom meču petog vikenda.

 ODBOJKA (SL): "Trikolori" utišali Pionir Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije nije uspjela da i četvrti put u ovogodišnjem izdanju Svjetske lige pobijedi Francusku.

Poslije dva puta po 3:0 na gostujućim parketima i 3:1 u Novom Sadu u petak, došlo je vrijeme da se "trikolori" djelimično revanširaju.

Izabranici Filipa Blana bili su svježiji, orniji za igru i to se dobro vidjelo u završnici maratonskog meča u hali Pionir - 2:3 (23:25, 25:18, 25:21, 20:25, 8:15).

Pitanje osvajača B grupe, odnosno sigurnog putnika na Fajnal siks turnir u Kordobi (Argentina) rješavaće se u okršajima Srbije i Italije, koji poslije petog vikenda imaju isti odnos pobjeda i poraza (8-2), isti broj bodova (24), ali se "azuri" mogu pohvaliti nešto boljim poen- i set-količnikom.

Utakmice odluke zakazane su za srijedu i četvrtak u Pioniru. Objema ekipama biće neophodne pobjede, mada će i trijumf rezultatom 3:0 ili 3:1 uz poraz od 3:2 biti dovoljan za prvu poziciju.

Srpskim odbojkašima u nedelju se osvetilo odsustvo žara u prvom setu. Da im poslije drugog tehničkog tajm-auta nije pala koncentracija, protivnik ne bi preokrenuo rezultat i vođstvom od 1:0 natjerao "orlove" da u naredna dva seta potroše veliku količinu energije.

Uspjela je Srbija da podigne igru i preokrene na 2:1, ali poslije napornog puta i povratka iz Kine nije imala snage da završi posao.

Francuzi su diktirali tempo tokom četvrtog seta, "orlovi" na kratko zaprijetili (12:14), ali je prednost odmah otišla na 14:20 i dileme više nije bilo.

Peti set donio je očajnu igru u polju Kolakovićevih igrača i priča je praktično bila završena kod rezultata 1:5. Nisu pomogli ni tajm-aut, ni savjeti i bodrenje. Noge više nisu slušale...

Zanimljivo je da je Francuskoj ovo tek treća pobjeda u Svjetskoj ligi.

Da su izgubili, aktuelni vicešampioni Evrope bi u Kini morali da jure pobjedu za izbjegavanje posljednjeg mesta u grupi, što bi značilo mogućnost ispadanja iz ovog komercijalnog takmičenja!

SRBIJA: Kovačević 22, Janić 17, Petković 1, Terzić 1, Stanković 9, Jovović, Nikić 1, Dokić, Starović 16, Petrović, Podraščanin 6, Rosić. Greške protivnika: 28.

FRANCUSKA: Eno, Hardi-Desors 2, Ruzije 5, Vadelo 9, Tolar 13, Tonijuti 1, Samika 24, Roulandson, Marehal 15, Takaniko, Kifer 8, Geiler. Greške protivnika: 27.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC