• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Nemamo šta da izgubimo

Đoković je zadovoljan gostoprimstvom u Splitu i prihvata odgovornost kao lider srpske Dejvis kup reprezentacije.

 Novak: Nemamo šta da izgubimo Izvor: MONDO

Novak Đoković je prva zvijezda Dejvis kup reprezentacije Srbije. Kao drugi teniser svijeta privlači najveću pažnju u Splitu, gdje će "orlovi" od petka do nedjelje igrati protiv Hrvata četvrtfinale Svjetske grupe I.

Poslije prvog treninga u Spaladium areni, Đoković je za "Slobodnu Dalmaciju" izjavio:

"Što se tiče dvorane i prvog utiska, sve je izvanredno. Nemamo zamjerki. Oduševljeni smo gostoprimstvom u Splitu. Hotel je izvanredan, a hrana ukusna. Sve je kako treba, baš odlično".

Najbolji srpski teniser tvrdi da je svjestan odgovornosti.

"Na neki način stvorila se situacija da sam ja lider ekipe u posljednje dve - tri godine. Snosim odgovornost i veći dio pritiska, ali navikao sam. Imam samo 23 godine, ali sam dovoljno dugo na visokom nivou. Navikao sam da igram velike mečeve i završnice. Dejvis kup mogu da uporedim sa gren slem turnirima. Mnogo bi značilo za našu zemlju da osvojimo trofej, kao što je i za Hrvatsku prije pet godina. Šteta što se sastajemo već sada, u četvrtfinalu".

Domaćini prepuštaju gostima ulogu favorita, jer imaju drugog igrača sa ATP liste u singlu i prvog u dublu, Nenada Zimonjića.

"Činjenica je da imamo odličnu ekipu, koja može da parira svakoj reprezentaciji, na svakoj podlozi. Nismo imali sreće sa žrijebom posljednjih godina, išli smo u goste Španiji i Rusiji. Ovog smo puta smo imali sreće, skinuli smo teret sa leđa pobijedivši SAD u prvom kolu i konačno ne moramo da igramo kvalifikacije za opstanak u Svjetskoj grupi. Igramo četvrtfinale, nemamo šta da izgubimo", dodao je Đoković i nastavio:

"Hrvatska ima veću tradiciju u Dejvis kupu. Iako hrvatski teniseri nisu imali značajne rezultate u posljednje vrijeme, uvijek su to pravi igrači".

Đoković se nada da će tribine Spaladium arene biti pune.

"Iskreno se nadam da će dvorana biti puna. Uvijek se tome nadam, svejedno da li smo domaćini ili gosti. Želim da vidim pune tribine, ali sve, naravno, u sportskom duhu. Došli smo da igramo tenis, da se nadmećemo sportski, nadam se kako će tako ostati i poslije tri dana", zaključio je Novak Đoković.

(MONDO, foto TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC