• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: U subotu, 3:0 za Srbiju!

"Spremni smo da završimo posao već poslije drugog dana", poručuje selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović pred meč sa Hrvatima.

 Obradović: U subotu, 3:0 za Srbiju! Izvor: MONDO

Smjelo i odvažno... Možda i previše.

"Kao tim smo spremni za tri poena koja su nam neophodna za pobjedu i nadam se da ćemo ih osvojiti već drugog dana. Znači da do subote završimo posao", više nego optimistički je u srijedu, dva dana prije početka Dejvis kup okršaja Hrvatske i Srbije u Splitu, izjavio selektor "orlova" Bogdan Obradović.

Naravno, nije nemoguće da Obradovićeva prognoza bude ispravna, ali mnogi će pomisliti da je naš selektor malo potcijenio rivala. Ili je sve stvar psihološkog rata pred izlazak na teren u Dvorani "Paladijum" kapaciteta 11.000 mesta...

"Kad selektor kaže '3:0 u subotu', mislim da je to mnogo jaka izjava, ali volio bih da bude tako. Meč je totalno otvren, bilo kad bude igrao Novak, bilo Viktor ili ja, ili dubl kad bude na terenu", malo je uzdržan Janko Tipsarević, svjestan da protiv ekipe koja će pred svojim navijačima imati pojedince poput Marina Čilića i Ivana Ljubičića neće biti nimalo lako...

"Selektor je rekao '3:0 u subotu', ja samo dodajem: 'Daj Bože'. Vjerujem da imamo snagu tima i znam da možemo do pobjede. Bilo bi najljepše da već u nedjelju možemo da slavimo", nadovezao se Viktor Troicki, koji kao i ostali očekuje žrijeb u četvrtak, od 13 časova, u Vili Dalmacija.

TIM U MAGLI DO POSLEDNJEG ČASA

Tada će biti poznato, ko će pored Novaka Đokovića u petak igrati singl meč kao "drugi reket". Odluku o tome ko će uz Nenada Zimonjića izaći u dublu, u subotu, selektor Obradović najvjerovatnije će sačuvati za "minut do 12".

"Treći dan treninga je već za nama. Najbitnije je da se igrači odlično osjećaju. Odradili smo i probu dubla i probu singla, jer je veoma bitno ko će da bude 'broj dva' u singlu, a za dubl imamo sve tri kombinacije otvorene. Sa Zimonjićem su trenirali i Novak i Janko i Viktor", rekao je Obradović, koji ovog puta ne radi u tandemu sa stručnim savjetnikom Nikolom Pilićem.

Taj stručnjak vodio je Hrvatsku do titule u Dejvis kupu 2005. godine i odlučio je da se povuče pred duel dvije reprezentacije nekada jedne države.

Obradović je najavio da će igračima odluku saopštiti prije treninga u četvrtak.
"U razgovoru sa igračima odlučiću ko će na kom meču da zaigra i shodno tome ćemo trenirati u četvrtak. Do žrijeba nećemo objelodaniti pun sastav tima. Podloga je odlična, ista kao i naša, jer i mi sarađujemo sa Rukortom, mada malo više odskače loptica, a to je zbog fiksnog parketa u osnovi dvorane", objasnio je Obradović.

OPUŠTANJE UZ MALI FUDBAL

Na osmjehe, šale, ali i koncentrisan rad kada je za to vrijeme, navikli smo kada su naši Dejvis kup reprezentativci u pitanju.

I na fudbal, takođe.

Ni pripreme za meč četvrtfinala Svjetske grupe Dejvis kupa između Hrvatske i Srbije u Splitu, od 9. do 11. jula, nisu prošle bez "ševe" na male goliće.

"Nikad se nisam bolje osjećao. Stvarno je uživanje biti ovdje. Iskreno poslednjih par turnira sam igrao dobro. Vodio sam protiv jakih igrača, ali sam gubio u završnici. Nadam se da ću nastaviti uzlaznom linijom i da će doći vrijeme da i favoritima zadam završni udarac. Iskustva iz Beograda, sa Rolan Garosa i Vimbldona, kada nisam iskoristio šanse, samo su podsticaj za dalji rad i za rezultatski pomak", izjavio je Troicki, koji je između ostalog, zadužen za dobru atmosferu među "orlovima", a često umije i da "pecka" saigrače zbog - kako tvrdi - njegove nadmoći u igranju video igrica.

MARKO ĐOKOVIĆ POČASTVOVAN

Novopečeni mladoženja, Janko, takođe ističe da se odlično osjeća pred duel sa Hrvatima...

"Super se osjećam. Igram sve bolje i bolje. Svjež sam i odmoran i očekujem sve bolje partije. Ovde smo prihvaćeni odlično i ovo je jedno od najljepših gostovanja na kojima sam bio. Svaki meč će biti veoma težak i otvoren i nadam se da ćemo u krajnjem skoru sakupiti tri poena neophodna za polufinale", dodao je Tipsarević.

Priliku da osjeti atmosferu među "orlovima", poslije Obradovićeve odluke da Iliji Bozoljcu dozvoli odlazak na ATP turnir, dobio je Novakov mlađi brat, Marko Đoković.

"Pozvan sam u reprezentaciju od strane selektora i pristupom i ponašanjem želim da se odužim za ovakvu čast. U društvu sam sjajnih igrača koje ima naša reprezentacija i ovo je fenomenalno iskustvo za mene. Sve će imati dalekosežan uticaj na moju karijeru. Trudim se da radim i da napredujem. Stvarno su me svi odlično prihvatili. Ovde idemo na pobjedu i podržavam selektora u izjavi da će već u subotu sve da bude riješeno", naglasio je Marko.

SRBIJO, BEZ BRIGE

Da će u Splitu sve proteći bez incidenata, uvjerava i Dejvis kup administrator TSS, Vuk Nikolić.

"Kada je u pitanju organizacija, Srbija ne treba da brine. Atmosfera među igračima je nikad bolja. Sjajno su raspoloženi, treniraju i zdravi su. Imamo odlične preduslove za sjajan meč. Organizatori su besprijekorni. Sve je fenomenalno, kako u hotelu, tako i u Areni i nadam se da ćemo im uzvratiti istom mjerom kada budu dolazili u Srbiju. Očekivanja i želje su jedno, trenutne mogućnosti sasvim nešto drugo. Očekujem odličan meč i nadamo se pobjedi", rekao je Nikolić.

Prvi meč u petak počinje u 14 časova, a drugi odmah po završetku.

U subotu, 10. jula, dublovi će na teren od 15 časova, a dan kasnije, u nedjelju, prvi singl zakazan je za 12 časova, a po završetku slijedi drugi meč.

Ukoliko se optimizam našeg selektora potvrti i na terenu, igrači oba tima će vjerovatno žuriti da sve završe prije početka finala SP u fudbalu.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC