• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): "Orlovima" izmiče Kordoba

Odbojkaši Srbije izgubili od Italije 1:3 i sada je Finalni turnir Svjetske lige u Argentini doveden pod veliki znak pitanja.

 ODBOJKA (SL): "Orlovima" izmiče Kordoba Izvor: MONDO

Italija je bliža završnom turniru Svjetske lige u Kordobi od Srbije.

Odbojkaši Italije pobijedili su Srbiju 3:1 (23:25, 25:19, 25:22, 25:19) u prvoj utakmici posljednjeg vikenda B grupe Svjetske lige i sada su u boljoj poziciji od "orlova".

U četvrtak će biti odigran još jedan meč, takođe u hali "Pionir" (20.15 časova).

"Italija je igrala izvanredno. Djelovali su odlučnije u nekim trenucima od nas. Mislim da smo mnogo željeli pobjedu i plasman na završni turnir i to nas je možda sputalo. Jednostavno, ruke i noge nas ne slušaju, samim tim i glava i djelovali smo kao ekipa koja nije pobjeđivala do sada. Moramo da gledamo dalje, imamo još jedan meč, imamo teoretske šanse i pokušaćemo da odigramo što bolje", rekao je kapiten Bojan Janić poslije meča.

Selektor Igor Kolaković složio se sa ocjenom da su Italijani igrali izvanredno.

"Osim prvog seta, nismo imali inicijativu tokom meča, niti ritam igre. Italijani su igrali sjajno, ali imali smo i mi svojih problema. Dešavalo nam se da, kao protiv Francuza, kada protivnik stekne neku prednost teško je sustižemo, teško se sa tim nosimo. Očigledno je to preveliki zalogaj za ovaj mladi tim kad igra protiv iskusnih ekipa. Ostali smo dužni i publici, nismo djelovali kao tim kako smo htjeli da budemo svo vrijeme. Ne maštamo o čudu i plasmanu na završni turnir, ali da bar odigramo posljednji meč kvalitetnije", rekao je Kolaković.

Za siguran plasman na završni turnir SL (Kordoba u Argentini od 21. - 25. jula) Srbiji su iz dva meča bila potrebna četiri boda.

Međutim, sada Italijani imaju dva boda više i bolji set-količnik od Srbije i u velikoj su prednosti. Srbija i dalje ima šanse (doduše teoretske), a to znači da u u četvrtak dobije Italiju sa 3:0 ili 3:1, ali bi i onda zavisila zavisila od rezultata u Grupi A gdje se za prvo mjesto bore Brazil i Bugarska.

Plasman na završni turnir Svjetske lige pored domaćina izboriće pobjednici četiri grupe i najbolja drugoplasirana ekipa.

Brazil i Bugarska, koji do kraja grupne faze takmičenja treba da igraju još dvije utakmice, imaju po 25 bodova, pa je najvjerovatnija opcija da jedna od te dvije ekipe bude i najbolja drugoplasirana.

(MONDO - foto: Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC