• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Rujević: Nisam se dopingovao!

Atletičar će se boriti da dokaže da nije uzimao nedozvoljene preparate i zadržava optimizam: "Spremam se za OI u Londonu".

 Luka Rujević: Nisam se dopingovao! Izvor: MONDO

Atletičar Luka Rujević jedan je iz grupe sportista kod kojih je Antidoping agencija Srbije pronašla uzorke nedozvoljenih sredstava.

U Srbiji se digla velika prašina oko toga, a jedan od "prokaženih", bacač kugle pokušava u izjavi za javnost da pruži uvjerevanja da se nije dopingovao.

"Šokiran sam i paralisan. Nisam ovo očekivao. Odgovorno tvrdim da ništa nisam unosio od nedozvoljenih supstanci. Približava se Evropsko prvenstvo u Barseloni, zar mislite da bi se neko od koga se očekuje finale, možda i nešto više od finala, sa tim igrao!? Zato tvrdim da ništa nisam uzimao nedozvoljeno", rekao je Rujević.

U prilog svojim tvrdnjama, Rujević je naveo da je već nekoliko godina na lijekovima, koji su redovna terapija zbog stomačne bolesti koju ima.

"Bio sam u Indiji 2007. godine, gdje sam nastupao za Vojsku Srbije na Armijskom svjetskom prvenstvu. Međutim, po povratku u Srbiju sam se razbolio, dobio sam teške stomačne probleme. Nije bila ni bakterija, ni virus, kako se mislilo, već kolitis i zato sam stalno pod terapijom", ispričao je Rujević.

Jedan iz grupe lijekova koje uzima su i hortikokeroidi, međutim, problem je što su oni na nedozvoljenoj listi preparata.

"Ali, ja moram da ga pijem kao lijek i o svemu tome sam obavijestio nadležne i dostavio dokumentaciju...Liječen sam na VMA, izgubio sam tada više od 40 kilograma. Takođe, uzimao sam samo legalne preparate, koji svi mogu da kupe u apotekama", rekao je Rujević i pita se:

"Tek sada smo saznali da je 20 odsto peraparata na našem tržištu kontaminirano nedozvoljenim supstancama, pa zašto se to tek sada objavljuje".

Rujević sada treba da ide pred Disciplinsku komisiju Atletskog saveza, koji će potom svu dokumentaciju dostaviti Svjetskoj federaciji (IAAF) koja će i donijeti konačnu odluku.

U najgorem slučaju, Rujevića očekuje dvogodišnja suspenzija, što znači da bi mogao i da propusti Olimpijske igre 2012. godine. Ali, on je optimista.

"Nadam se i očekujem da kazna bude manja. U najgorem slučaju, mogao bih ponovo da se takmičim od juna 2012. Olimpijske igre su u avgustu, a norme je dovoljno baciti dvije nedelje pred odlazak. I dalje ću da treniram i da se spremam za OI u Londonu", kaže Rujević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC