• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Novak pobijedio sa 3:0 u Splitu!

Najbolji srpski teniser pobijedio Ivana Ljubičića sa 7:6, 6:4, 6:1 i donio vođstvo protiv Hrvatske u meču četvrtfinala Svjetske grupe Dejvis kupa.

 DK: Novak pobijedio sa 3:0 u Splitu! Izvor: MONDO

Poslije velike drame i taj-brejka, prvi reket Srbije Novak Đoković dobio je prvi set protiv veterana Ivana Ljubičića sa 7:6. U drugom setu Srbinu je bio dovoljan samo jedan brejk da slavi sa 6:4 i u ukupnom rezultatu nakon nešto manje od dva sata povede sa 2:0. Potom je već imao sasvim lak zadatak i treći set je dobio nakon tri brejka.

U taj-brejku, Novak je utišao malobrojne, ali izrazito bučne i fudbalski nastrojene navijače u Dvorani "Spaladijum" - 7:3.

Priliku da u kratkom roku završi posao u prvom setu, Đoković je imao pri rezultatu 5:3, kada je servirao za set, ali se tada unervozio i loše reagovao na provokacije sa tribina. Ljubičić je poslije tri "djusa" vratio brejk, koji je izgubio još u svom prvom servis gemu na meču (0:3).

Đoković je, ipak, uspio da se smiri i odigra nekoliko vanserijskih poena u taj-brejku, kada niko u dvorani nije vjerovao šta srpskom asu polazi za rukom.

Na početku meča, u 11.000 mjesta prostranom "Spaladijumu", skupilo se tek 3.000 ljudi, ali je vremenom publika nastavila da dolazi, tako da se do kraja prvog seta okupilo oko 4.500 navijača.

U posljednjem gemu pred taj-brejk, kada je Ljubičić servirao pri vođstvu Đokovića od 6:5, oficijelni spiker putem mikrofona prenio je molbu Ljubičića da navijači prestanu sa navijanjem, zviždanjem i "ukanjem" tokom poena, jer to ometa i njega, koliko i rivala.

Ovaj potez hrvatskog tenisera, koji je predvodio "kockaste" do titule u Dejvis kupu 2005. godine, naišao je na odobravanje kompletne srpske delegacije u dvorani.

Novak Đoković je dobio drugi set zahvaljujući brejku u devetom gemu. Poslije 40 minuta igre u drugom setu Srbin je uspio da iskoristi drugu brejk loptu i oduzme servis Ljubičiću za 5:4.

Prethodno, u šestom gemu Hrvat je imao prednost od 3:2 i 30:0 na Đokovićev servis. Novak je stigao do izjednačenja, a zatim Ljubičić do prve brejk lopte (40:30), koju nije iskoristio.

Srpski teniser je istrčavao na mrežu, dobro riternirao i igrao najjače važne poene. Pored toga Ljubičić je imao 17 neiznuđenih grešaka, što je Novaku olakšalo put ka vođstvu od 2:0.

Posljednji gem drugog seta i način na koji je Novak servirao bio je uvertira za njegov vrlo dobar treći set.

Kako je meč odmicao Đoković je djelovao sve sigurnije. S druge strane Ljubičića nije služio početni udarac, što je srpski teniser iskoristio i već u trećem gemu je oduzeo servis domaćinu.

Đoković je napravio još jedan brejk za vođstvo od 4:1, a zatim i bio siguran na svoj servis. Srbin je osvajao većinu poena i splitska publika mu je na kraju aplaudirala na dobrim potezima.

Povratnik u Dejvis kup tim Hrvatske je nastavio da niže greške i omogućio Đokoviću da završi posao već u sedmom gemu i to nakon što je Ljubičić napravio duplu servis grešku na meč loptu.

Veteran je imao čak 47 neiznuđenih grešaka, a Beograđanin 20.

PETAK:

(2) Ivan Ljubičić - (1) Novak Đoković 3:0 (7:6, 6:4, 6:1)
(1) Marin Čilić - (2) Viktor Troicki (poslije toga)

SUBOTA:

Ivan Dodig/Antonio Veić - Nenad Zimonjić/Janko Tipsarević (15.00)

NEDELJA:

(1) Marin Čilić - (1) Novak Đoković (12.00)
(2) Ivan Ljubičić - (2) Viktor Troicki (poslije toga)

Pobjednik duela Srbije i Hrvatske, u polufinalu (17. i 19. septembra) igraće protiv boljeg iz meča Čilea i Češke Republike.

U druga dva četvrtfinalna susreta sastaju se Španija i Francuska, odnosno Rusija i Argentina.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC