• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Novak razbio Marina, Srbija je u polufinalu!

Novak Đoković deklasirao je Marina Čilića u odlučujućem meču četvrtfinala Dejvis kupa i donio Srbiji treći, odlučujući poen u Splitu!

 DK: Novak razbio Marina, Srbija je u polufinalu! Izvor: MONDO

Srbija je prvi put u svojoj istoriji u polufinalu Svjetske grupe Dejvis kupa... Tamo će, od 17. do 19. septembra, igrati protiv Češke Republike u Beogradu.

U odlučujućem meču, prvih "reketa", Novak Đoković je "razbio" najboljeg hrvatskog tenisera Marina Čilića u Splitu. Bilo je 3:0 u setovima - 6:3, 6:3, 6:2.

Na taj način, "orlovi" su došli do neophodnog trećeg poena, poslije 2:1.

PRVI SET

Bilo je glatkih 5:0 za najboljeg igrača Srbije, prije nego je Čilić u nedelju uspio da spasi dvije set lopte i kroz "djus" nekako osvojio prvi gem na meču - 5:1.

Već u narednom gemu, uz krajnje nekorektno ponašanje dijela od 3.000 navijača u Spaladijumu i konstatne zvižduke prilikom Đokovićevih servisa, Čilić je nekako došao do brejk lopte, a potom i do brejka - 5:2.

Tokom celog gema, sudija iz Španije Enrik Molina samo je molio publiku da se smiri, ništa više od toga.

Dobrim servisima, Čilić je došao do 5:3, kada je Novak drugi put servirao za set. Razlika u odnosu na rezultat 5:1 je bila što je Čiliću u međuvremenu samopouzdanje višestruko skočilo, ali ne dovoljno za drugi uzastopni brejk - 6:3.

DRUGI SET

Čilić se igrom u finišu "već izgubljenog" uvodnog seta vratio... Ili je bar tako djelovalo.

Kada je Hrvat, rođen u Hercegovini, namjeravao da iskoristi "momentum" na startu drugog seta, srpski as sasjekao ga je u korijenu.

Na servis Čilića, Novak je napravio brejk bez izgubljenog poena i jasno stavio svima u Spaladijumu do znanja da će on voditi igru i u drugom setu. Čilić je uzeo drugi servis gem i smanjio na 1:2, ali je potom uslijedio period potpune dominacije srpskog tenisera, kada se utišala do tog trenutka vatrena publika - 5:1 očas posla!

Čilić je zadržao set u igri osvajanjem drugog gema, a onda je uslijedio prvi osjetniji pad u igri Đokovića. Najviše svojim greškama, Novak je poklonio rivalu naredni gem i donekle ga vratio u igru - 5:3, iako je imao još jedan brejk u džepu.

Tada je servis, ali i pritisak, otišao na stranu protivnika i Novak je to surovo kaznio! Odmah je bilo 0:40, Marin je bacio reket o pod, a Novak iskoristio već prvu od tri uzastopne set lopte - ponovo 6:3!

TREĆI SET


Prvi put u nedelju, Novak nije odmah oduzeo gem Čiliću, ali jeste u drugom servis gemu (3:1). Tada je Marin prvi put uspio da napravi "ribrejk" i vrati se na 2:3, ali je uslijedio novi udarac od strane drugog tenisera svijeta - 2:4.

Od toga, ni Marin, ni splitska publika, nisu se oporavili. Novak je fantastičnom igrom na svoj servis doveo protivnika da servira svjestan da četiri poena dijele Hrvatsku od eliminacije i... Kaznio je to! Novi brejk, 6:2 i 3:0 za Novaka, odnosno 3:1 za Srbiju...

Posle 1:1 u petak, pobjede Đokovića na Ljubičićem (3:0) i poraza Troickog od Čilića (0:3), uslijedila je pobjeda "orlova" u dublu u subotu za 2:1. Prednost Srbiji pred duele "prvih reketa", rutinski su donijeli Zimonjić i Tipsarević, pobjedom od 3:0 protiv Čilića i Dodiga.

U nedelju, Srbija je kao gost eliminisala oslabljenog šampiona Dejvis kupa iz 2005. godine, Hrvati jesu igrali bez Marija Ančića i Iva Karlovića, ali će Srbija svejedno nastupiti u polufinalu protiv Češke Republike.

Poslije svega, selektor Hrvata Goran Prpić odlučio je da u peti, nebitan meč, pošalje Splićanina Antonija Veića na megdan Viktoru Troickom.

PETAK:

(2) Ivan Ljubičić - (1) Novak Đoković 0:3 (6:7, 4:6, 1:6);
(1) Marin Čilić - (2) Viktor Troicki 3:0 (6:4, 7:5, 6:2);

SUBOTA:

Marin Čilić/Ivan Dodig - Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić 0:3 (3:6, 2:6, 4:6);

NEDELJA:

(1) Marin Čilić - (1) Novak Đoković (3:6, 3:6, 2:6);
*(3) Antonio Veić - (3) Janko Tipsarević (2:6, 6:7).

*napomena: do sat vremena prijje početka meča, selektori imaju pravo da naprave izmene.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Francuska - Španija 3:0
Rusija - Argentina 1:2

Hrvatska - Srbija 1:4
Čile - Češka Republika 0:3

PAROVI POLUFINALA:


Francuska - Rusija/Argentina

Češka - Srbija

Polufinalni dueli biće odigrani od 17. do 19. septembra, dok je finale na programu od 3. do 5. decembra.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC