• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Malo je trenutaka kao ovaj...

Srpski navijači su navijali ispred malih ekrana... Ali, kako li je bilo njemu na terenu?

 Novak: Malo je trenutaka kao ovaj... Izvor: MONDO

Gotovo kod svakog servisa Novaka Đokovića, dio publike u splitskoj Dvorani Paladijum, zviždao je i dobacivao. Srpski teniser uspio je da ostane miran i naizgled, rezultatski - rutinski pobijedi najboljeg tenisera Hrvatske Marina Čilića.

Trijumfom od 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:2
, Đoković je donio Srbiji treći poen protiv Hrvatske i prvi plasman u polufinale Svjetske grupe Dejvis kupa.

"Možda je rezultatski izgledalo lagano, ali vjerujte mi da nije bilo na terenu. Morao sam svaki gem i svaki poen da zaslužim", rekao je Đoković poslije druge maksimalne pobjede u singlu, nakon one protiv Ivana Ljubičića u petak, za 1:0.

"Veoma su rijetki trenuci u životu koji mogu da se porede sa ovim. Bilo je teško gostovanje u Splitu. Bili smo koncentrisani i prisebni...", rekao je drugi teniser svijeta i dodao:

"Ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. I ne samo to... Pišemo istoriju. Ovo je takođe jedan od najvećih dana u mojoj karijeri", potvrdio je Đoković po ko zna koji put da osjeća poseban žar kada igra za Srbiju.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU IZ SPLITA

"Skinuo sam veliki teret sa leđa... Od mene se najviše očekivalo, a ja sam odigrao čvrsto", rekao je Đoković i dao poseban značaj pobjedi Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića u dublu, u subotu.

"Možda ljudi ne obraćaju previše pažnje na meč parova, ali vjerujte, to je presudilo. Kada smo ušli u posljednji dan sa 2:1, to je bila velika prednost", smatra Đoković.

Kratko, Novak je prokomentarisao i pokušaj napada na njegog oca Srđana, kome je na tribinama u subotu prišao jedan navijač i verbalno ga vrijeđao, ali je fizički kontakt spriječen.

"To je bila situacija na koju nije moglo da se utiče. To neka ide njima na dušu. Tri dana je bila teška atmosfera za nas. Nije bilo lako. Znali smo da će nam biti teško, iako nikada nismo igrali u Splitu. Publika je mogla da bude presudna u trećem setu, kada se Marin vraćao u meč. I ja sam tada bio nervozan, ali sam nekako zadržao koncentraciju", opisao je Novak, koji je uspeo za kratko vrijeme da koliko-toliko, upozna Split.

"Brancin i lignje, najbolje koje sam u životu probao...", navodi Novak ono što će zapamtiti vezano za Split.

"I vino je bilo dobro. Eto, to su dve stvari. A, treća...Obala, koja je predivna", rekao je hrvatskim novinarima najbolji teniser Srbije.

O Česima?

"Hvala Bogu da igramo kod kuće. Mnogo znači podrška publike, vidjeli smo ovdje", rekao je Đoković, a nadovezao se i selektor Obradović.

"Očekujemo podršku publike u Areni gdje može da stane više od 20.000 ljudi. Sada se nadam da će naši igrači dobro igrati na američkoj turneji, a imamo vremena da se spremimo za Čehe", rekao je Obradović.

Polufinale Dejvis kupa održaće se od 17. do 19. septembra u Beogradu.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC