• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski odbojkaši: Argentina je naša šansa

Odbojkaška reprezentacija u nedjelju kreće ka Kordobi na Fajnal siks Svjetske lige. Nema predaje ni protiv Brazila.

 Srpski odbojkaši: Argentina je naša šansa Izvor: MONDO

Odbojkaški reprezentativci Srbije saglasili su se da su postigli cilj plasmanom na završni turnir Svjetske lige, ali najavili veliku borbu za ulazak u polufinale.

Srpska reprezentacija je kao najbolji drugoplasirani tim grupne faze takmičenja u Svjetskoj ligi izborila plasman na završni turnir u Kordobi. "Orlovi" će se na Fajnal siksu takmičiti u Grupi E sa domaćinom Argentinom i Brazilom.

U Grupi F igraće Italija, Rusija i Kuba.

"Imamo obavezu da se poslije dosadašnjih dobrih igara u najboljem svjetlu predstavimo na završnom turniru. Biće teško, u Kordobi će igrati šest najboljih ekipa na svijetu, a mi želimo da igramo u polufinalu", rekao je selektor Igor Kolaković.

Prvu utakmicu u Kordobi, Srbija će igrati protiv Brazila u noći između četvrtka i petka (22. na 23. jul) u dva sata poslije ponoći po srednjeevropskom vremenu, dok je drugi meč na programu u noći između subote i nedjelje (24. na 25. jul), takođe u dva sata poslije ponoći. Protivnik će biti domaćin.

Kolaković je istakao da njegovim igračima ne treba poseban motiv za predstojeće utakmice i ocijenio da Srbija može ravnopravno da igra sa Argentinom u drugom kolu.

"Prošle godine smo igrali, ali ovaj duel je drugačiji. Oni su domaćini, sve je podređeno njima, čak su promijenili i raspored utakmica. Taj meč je za Srbiju najvažniji na turniru, ako pobjedimo biće nam mnogo lakše".

Selektor Srbije rekao je da je njegova ekipa spremna za predstojeće takmičenje i da će podmlađeni tim Srbije pokušati da što bolje odigra protiv Brazila.

"Sa mladim timom ćemo pokušati da odigramo najbolje moguće, sigurno je da ćemo se potrošiti fizički i emocionalno, ali ne želimo da kalkulišemo, imaćemo snage za Argentinu. Na turnir odlazimo spremni, sigurno su i naši protivnici spremni, pa ko bude bolji neka slavi", zaključio je Kolaković.

Kapiten Bojan Janić napomenuo je da je srećan zbog plasmana na završni turnir i da očekuje plasman u polufinale.

"Imamo realne šanse za polufinale i to bi bio veliki uspjeh. Brazil je favorit na turniru, to je najbolja ekipa na svijetu, a protiv Argentine ne očekujem lak meč. Dobro smo trenirali i daćemo sve od sebe. I oni vide svoju šansu protiv nas, očekujem tešku i ravnopravnu utakmicu", poručio je Janić.

"Bio bih srećan kada bismo pobijedili Brazil, igraćemo rasterećeno protiv njih, ali znam da nas neće lako pobijediti. Ne želimo da kalkulišemo, da protiv njih odigramo gore, kako bismo bili odmorniji za meč sa Argentinom", dodao Janić.

Primač Nikola Kovačević smatra da Srbi imaju veliku šansu za pobjedu protiv Argentine.

"Ostvarili smo cilj ulaskom na završni turnir, a vidjećemo šta ćemo tamo uraditi. Argentina je najslabiji protivnik u grupi i tu ćemo tražiti pobjedu. Želimo u polufinale, a poslije šta uradimo. Brazil je favorit za trijumf", jasan je bio Kovačević.

Korektor Saša Starović je rekao da je motiv svakog igrača da se što bolje prikaže na završnom turniru:

"Sam plasman na završni turnir je veliki uspjeh za podmlađeni tim Srbije. Idemo u Kordobu po što bolji rezultat, jer svi imamo motiv da se što bolje prikažemo".

Reprezentacija Srbije u nedjelju ujutro u 6.45 polazi za Argentinu a na spisku selektora su sljedeći igrači:

Tehničari: Vlado Petković i Mihajlo Mitić.

Korektori: Saša Starović i Tomislav Dokić.

Libero: Nikola Rosić.

Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin i Borislav Petrović.

Primači: Bojan Janić, Miloš Nikić, Nikola Kovačević i Miloš Terzić.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC