• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SL): Hrvatska opet na Srbiju

Ljubitelji vaterpola u subotu će ponovo imati priliku da gledaju "klasik" - duel Srbije i Hrvatske u polufinalu završnog turnira Svjetske lige.

 VATERPOLO (SL): Hrvatska opet na Srbiju Izvor: MONDO

Srbija je očekivano savladala autsajdera Kinu 17:4 (4:3, 3:1, 5:0, 5:0), uz pet golova Filipa Filipovića.

Držali su se Kinezi dvije četvrtine, dok su imali snage, a onda je svjetski prvak pojačao gas i stvari doveo na pravo mjesto. U drugom poluvremenu Kinezu nisu uspjeli da postignu nijedan gol.

U subotu od 20 časova, Srbija će se za finale Svjetske lige i samim tim plasman na Svjetsko prvenstvo u Šangaju boriti sa velikim rivalom - Hrvatskom. Ove dvije ekipe već su se sastale u Nišu prije dva dana, a "delfini" su dobili "barakude" 9:8.

"Teško je dobiti jednu ekipu dva puta na jednom turniru i zato ćemo dati još više da to učinimo. Igramo pred svojom publikom, koja nas podržava i nadam se uspjehu", izjavio je Stefan Mitrović.

Poslije dva poraza u grupi, Hrvatska je već bila otpisana. Međutim, u četvrtfinalnom duelu protiv SAD, ekipa Ratka Rudića pokazala je sav svoj potencijal i uprkos tome što se nalazi na početku pripremnog perioda, veoma lako je ušla među četiri najbolje u Svjetskoj ligi.

Hrvatska je pobijedila SAD 13:11 (5:2, 3:3, 5:4, 0:2), ali se mora istaći da je igra tima Ratka Rudića bila ubjedljivija od rezultata.

Prve dvije četvrtine Hrvatska je odigrala na visokom nivou, a u jednom periodu meča imala je čak i +6 (12:6). Amerikanci, koji su došli kao najspremnija ekipa, nisu imali snage za preokret, pogotovo poslije iscrpljujuće borbe protiv Crne Gore dan ranije.

Po tri gola za Hrvatsku postigli su Maro Joković i Sandro Sukno, a isti učinak imao je Toni Azevedo u ekipi SAD.

U drugom polufinalu igraće Crna Gora i Australija.

Australija je u četvrtfinalu savladala aktuelnog viceprvaka svijeta Španiju 6:5 (2:1, 0:2, 3:2, 1:0), a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je golman Stenton koji je imao čak 13 odbrana.

Crna Gora je, očekivano, lako i ubedljivo pobedila Južnu Afriku 22:1 (4:1, 10:0, 3:1, 4:0). Četiri gola dao je Damjan Danilović, a po tri Nikola Janović, Vjekoslav Pasković i Boris Zloković.

"Bio je ovo lakši trening za nas, već smo mislili na polufinalni meč sa Australijom. Očekujem tvrd meč, ali i našu pobmedu. Nadam se finalu sa Srbijom", rekao je vodeći strelac turnira Boris Zloković.

Finalisti Svjetske lige obezbijediće plasman na Svjetsko prvenstvo. Pobjednik Svjetske lige dobija 100.000 evra, a drugoplasirani 70.000 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC