• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SL): Srbija i Crna Gora za trofej!

Srbija savladala Hjrvatsku i plasirala se u finale Svjetske lige u kome će u nedjelju igrati protiv Crne Gore. Obje reprezentacije se plasirale na Svjetsko prvenstvo.

 VATERPOLO (SL): Srbija i Crna Gora za trofej! Izvor: MONDO

Vaterpolo rat u niškom bazenu "Čair" pripao je Srbiji, koja će u nedjelju protiv Crne Gore igrati za pobedu u Svjetskoj ligi i nagradu od 100.000 dolara.

Srbija je drugi put pobijedila Hrvatsku na ovom turniru, ovog puta - 14:11 (4:5, 4:3, 4:2, 2:1), u još jednom uzbudljivom meču.

U drugom duelu dve odlične ekipe, u polufinalu Svjetske lige, Srbija nije dala "fore" od 3-0 Hrvatskoj, ali je domaćin ponovo morao dobro da zapne da stiže prednost rivala.

Hrvatska je, predvođena izuzetno raspoloženim Mihom Boškovićem (postigao pet golova, od toga četiri u prve dve četvrtine), imala besprekoran učinak sa igračem više u prve dve četvrtine, kada je i napravila prednost od dva gola razlike (5:3, 7:5, 8:6).

Ali, sve se potom okrenulo na stranu Srbije, koja je na kraju druge i početkom treće četvrtine napravila seriju od 3-0 i povela 9:8.

Počele su tada i varnice u bazenu. Isključen je najprije Petar Muslim zbog drugog udaranja Filipa Filipovića, potom su Andro Bušlje i Filipović imali šta da kažu jedan drugom, a zbog prigovora je isključen i selektor "barakuda" Ratko Rudić.

Uzavrela je u tim trenucim atmosfera i na prepunim tribinama, podrška "delfinima" bila je sve glasnija, ali daleko od toga da je pobjeda bila osigurana.

Krajem treće četvrtine, Srbija je napravila prednost od dva gola, najprije 11:9, potom i 12:10 i tim rezultatom se ušlo u posljednji dio igre.

Hrvati su odmah smanjili na 12:11, ali je potom Filipović sa peterca vratio dva razlike 13:11, da bi Andrija Prlainović na dva minuta prije kraja "izvozao" Damira Burića i postigao svoj treći i odlučujući gol za 14:11, pednost koju Hrvatska nije uspjela da stigne.

Kada je Prlainović dao gol, Burić ga je udario po leđima, igrač Srbije je krenuo ka njemu, potom stao i samo se nasmijao.

U nedelju od 20 časova Srbija i Crna Gora (koja je u polufinalu dobila Australiju) će se boriti za trofej i 100.000 dolara. Priželjkivano finale, koje se i dogodilo.

SRBIJA: Fillipović 4, Andrija Prlainović 3, Duško Pijetlović i Vanja Udovičić po dva, Stefan Mitrović, Nikola rađen i Milan Aleksić po jedan.

HRVATSKA: Miho Bošković 5, Sandro Sukno dva, Nikša Dobud, Petar Mislim, Maro Joković i Pavo Marković po jedan.

IGRAČ VIŠE: Srbija 7/12; Hrvatska 8/16.

PETERCI: Srbija 1/1; Hrvatska 2/2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC