• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Preko domaćina do polufinala!

"Orlovi" otputovali u Argentinu, gdje će braniti naslov vicešampiona Svjetske lige. Brazil je mnogo jak, ali "gaučosi" mogu biti pobijeđeni.

 ODBOJKA (SL): Preko domaćina do polufinala! Izvor: MONDO

Srpski odbojkaši su još prošle godine pokazali da u nacionalnom timu postoji kvalitet, čak i kada nema Miljkovića, Grbića, Gerića.

Ove godine su to samo potvrdili, ostvarivši devet pobjeda u Svjetskoj ligi, što im je uz nekoliko povoljnih rezultata u drugim grupama bilo dovoljno da se plasiraju na Fajnal siks u Kordobi.

Ali dok su ljetos proslavljeni asovi priskočili u pomoć za finalni turnir u Beogradu, sada će u Argentini igrati oni koji su na ramenima iznijeli i prvu fazu takmičenja: Dragan Stanković, Saša Starović, Bojan Janić, Marko Podraščanin...

Srbija će se takmičiti u E grupi F6 turnira, sa Brazilom i domaćinom, dok grupu F čine Italija, Rusija i Kuba.

Svi su svjesni da će biti teško ponoviti uspjehe iz Rio de Žaneira 2008. i Beograda 2009. godine, gdje su osvojene srebrne medalje.

"Sam plasman na F6 je veliki uspjeh za ovu podmlađenu reprezentaciju, tako da smo na neki način već ostvarili cilj. Naravno da apetiti rastu i da se nećemo zadovoljiti time. Svako od nas ima želju i ambiciju da se u Kordobi što bolje pokaže i upravo to obećava dobar rezultat", rekao je Starović nakon posljednjeg treninga u hali Pionir.

U noći između četvrtka i petka po centralnoevropskom vremenu sastaćemo se sa Brazilom, koji je prošle godine u Areni slavio u finalu rezultatom 3:2.

"Brazil je godinama neprikosnoven, tako da ćemo šansu tražiti protiv Argentine. Rezultatima u Svjetskoj ligi nisu pokazali kvalitet - izgubili su svih 12 utakmica - ali ne bi trebalo zaboraviti da imaju dosta kvalitetnih igrača, od kojih su neki propustili čitavu Svjetsku ligu baš zato što su domaćini završnog turnira".

"Neće biti lako, ali vjerujem u svoj tim i mislim da pravom igrom možemo, za početak, ući u polufinale", zaključio je Starović.

Tomislav Dokić konstatovao je da su iza "orlova" dva mjeseca rada i mnogo treninga, "tokom kojih smo stvorili sjajnu atmosferu".

"Srećno smo se plasirali na F6, ali mislim da smo tu inekciju sreće zaslužili", rekao je on.

"Očekivanja su velika. Igramo protiv šampiona svijeta i najvećeg favorita za osvajanje Svjetske lige, ali i protiv Argentine, koju očekujem da pobijedimo. To bi nam bilo dovoljno za plasman među četiri najbolja".

"Šta ćemo uraditi u polufinalu i sa kim ćemo igrati, teško je reći, jer su u drugoj grupi Italija, Kuba i Rusija - sve jači od jačeg protivnika. Sigurno je da bismo u tom slučaju morali da damo i više nego što možemo", obećao je Dokić.

Prvi trener Igor Kolaković poveo je izabranike na put u nedjelju rano ujutru, preko Frankfurta i Buenos Airesa. U Kordobu bi trebalo da stignu poslije nešto više od 24 sata.

(MONDO, foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC