• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski vaterpolisti: A sad nam dajte malo kredita...

Igrači Srbije presrećni poslije trijumfa u Svjetskoj ligi, ali mole naciju da malo "iskulira" i da skine pritisak sa njihovih leđa. Poklon za voditeljku.

 Srpski vaterpolisti: A sad nam dajte malo kredita... Izvor: MONDO

Vaterpolo u Srbiji je fenomen, a nacionalni tim još veći! Zemlja koja nema more, u kojoj se ispravni bazeni mogu izbrojati na prste dvije ruke, ima svjetske prvake i pobjednike Svjetske lige!

Poslije titule šampiona svijeta u Rimu, Srbija je osvojila i Svjetsku ligu, na završnom turniru u Nišu u sjajnom finalu protiv Crne Gore došla je do još jednog vrijednog trofeja i što je važnije vize za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Šangaju.

Uz muziku trubača i taktove pjesme "Niška banja", raspoloženi vaterpolisti Srbije ponosno su dizali pehar namijenjen pobjedniku Svjetske lige, zahvaljivali niškoj publici, a voditeljki televizije Arena sport poklonili su i kapicu sa brojem 11.

"Zašto baš broj 11", našalio se kapiten nacionalnog tima Vanja Udovičić, "peckajući" svog kolegu Andriju Prlainovića.

"Hvala Nišu, hvala svima koji su nas podržavali svih ovih dana! Nije lako dobiti Crnu Goru u finalu poslije šest dana borbi i poslije nekih teških utakmica. Mi smo tek na početku ljeta i sada tek predstoji ono najteže. Teško je držati nivo igre tokom cijelog ljeta, imamo sada Svjetski kup u Oradei i najvažnije takmičenje ovog ljeta - Evropsko prvenstvo u Zagrebu. Najbitnije je da sada ne posustanemo, da ohladimo glave i ispravimo neke greške i skoncetrišemo se na cilj. Treba reći da je nama prioritet London, odnosno Olimpijske igre 2012. godine", rekao je Vanja Udovičić.

Kapiten je apelovao i na srpsku javnost da malo smiri strasti i da ne očekuje baš uvijek od vaterpolista najsajnije odličje. On smatra da ekipu treba sada rasteretiti, skinuti joj teret, jer je već dovoljno uradila za naciju.

"Već deceniju smo razmazili publiku. U posljednjih 10 godina imali smo samo jedan kiks na Svjetskom prvenstvu u Melburnu i to je tada predstavljeno kao strašan neuspjeh. Poslije izgubljenog finala EP u Malagi baš od Crne Gore bilo me je, maltene, sramota što sam uopšte igrao, jer smo dočekani bez ikakve pompe...Pitam se samo u kom to još sportu (osim u vaterpolu) Srbija može da bude non-stop u vrhu i da osvaja medalje", riječi su Vanje Udovičića.

Čovjek odluke u finalu protiv Crne Gore bio je Slobodan Soro, koji je zaustavio dva peterca. Otkrio je da mu je rezervni golman Gojko Pijetlović, koji već dvije sezone igra crnogorskom klubu Kataru, "šapnuo" gdje će da šutira Damjan Danilović.

Nešto slično poput Ikera Kasiljasa i Pepe Reine na Mundijalu u Africi, kada je golman Reala odbranio penal protiv Paragvaja.

"Mogao sam i treći penal da odbranim", uz smiješak je prokomentarisao Soro. "Za Danilovića sam znao gdje će da šutira, Gojko mi je rekao i ja sam ga poslušao. Pokazali smo karakter na cijelom turniru, nismo stajali ni kad smo vodili, ni kad smo gubili. Zbog publike mi je najdraže", rekao je golman Partizana.

Filip Filipović se našalio rekavši da su "namjerno" išli na peterce kako bi publika dobila dodatni adrenalin, jer nije zanimljivo poslije SP u Rimu dobiti utakmicu u regularnom dijelu meča.

"Šalim se, naravno. Izgleda da mi već duže vrijeme igramo tu lutriju i pobjeđujemo...Moram da se zahvalim publici, koja je zaista bila naš igrač više".

SELEKTOR: MOMCI IGRAJU SJAJNO, A MNOGI NEMAJU NI RIJEŠEN STATUS

Srpski vaterpolo tim stalno se suočava sa nekim problemima. Bilo ih je i pred završni turnir SL u Nišu. U jdnom trenutku nisu imali gdje ni da treniraju. Ali, opet su prvi. Nevjerovatno!

Selektor Dejan Udovičić stalno pokušava da ukaže na probleme i da nekim "povišenim tonom" nešto "izboksuje" od nadležnih. Na prvo mjesto i sada je stavio igrače.

"Puno mi je srce! Ovi momci, mnogi od njih, nemaju ugovore i ne znaju gdje će sutra igrati, nije im lako ni da se pripremaju, a kamoli igraju, ali su ponovo pokazali i veliko znanje i želju. Zato mi je puno srce što su uspjeli da omoguće radost ovoj divnoj publici", rekao je Udovičić.

On je rekao da do EP u Zagrebu ima još dosta vremena i da vjeruje da će sve ekipe, uključujući njegovu, još dizati formu.

Selektor Crne Gore Petar Porobić rekao je da je bilo najvažnije da njegov tim izbori finale.

"Dobro smo igrali ovu utakmicu i zadovoljni smo nastupom. Važno je bilo da se u ovom divnom ambijentu, pred ovom divnom publikom, ne obrukamo i nismo. Peterci su dio sportske sreće. Bilo nam je najvažnije da dođemo do finala i plasiramo se na SP i u potpunosti sam time zadovoljan", rekao je crnogorski stručnjak.

(N.J./P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC