• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Crnogorci, izvinite se

Vaterpolo savez Srbije traži izvinjenje zbog ponašanja crnogorskih navijača prije i za vrijeme finala Svjetske lige u Nišu.

 VATERPOLO: Crnogorci, izvinite se Izvor: MONDO

Vaterpolo savez Srbije (VSS) zatražio je u utorak od kolega iz Crne Gore da osude nesportsko ponašanje navijača, koji su sa crnogorskom delegacijom doputovali u Niš na finalnu utakmicu Svjetske lige.

Pred kraj meča i nakon finalne utakmice (koju je Srbija dobila poslije peteraca), grupa navijača iz Crne Gore vrijeđala je srpske reprezentativce, prije svega Andriju Prlainovića, koji je porijeklom iz Crne Gore, ali igra za Srbiju, a potom su se dvije grupe navijača sukobile, uglavnom razmjenjujući uvrede i po koji tvrdi predmet.

U pismu Crnogorskom vaterpolo savezu, čelnici srpskog vaterpola podsjećaju šta su sve obezbijedili kolegama iz Crne Gore i traže osudu takvog ponašanja njihovih navijača.

Između ostalog, VSS je dozvolio besplatan ulaz za 45 osoba iz Crne Gore i omogućio kupovinu još 25 ulaznica, iako, ističe se u saopštenju, ni mnogi građani Niša, koji su bili zainteresovani da uđu na bazen, nisu to mogli.

"Sa naše strane preduzete su sve mjere da prihvatimo vašu delegaciju na najvišem nivou, kao i grupu navijača, koja je doputovala istim avionom, pa smo u te svrhe uložili dodatne napore i obezbijedili sve što ste zahtijevali od naše federacije. Što se tiče ponašanja dijela publike, koji se nalazio na južnoj tribini, a i dobrog dijela nama nepoznatih ljudi, uočili smo ponašanje kakvo nismo očekivali od ljudi koji dolaze u vašoj organizaciji. Njihovo ponašanje je bilo provokativno prema igračima naše reprezentacije i gledaocima na niškom bazenu", navodi se u saopštenju.

Vaterpolo savez Srbije je istakao da je incident blagovremeno i efikasno zaustavljen, a izazvan je verbalnim napadom na klupu reprezentacije Srbije, a posebno na igrača Andriju Prlainovića.

"Takođe, navijači kojima smo obezbijedili transfer od aerodroma do bazena, nanijeli su veliku štetu na autobusu 'Laste' u kojem su, opušcima cigareta, probušeni tapacirunzi na sjedištima, kao i polomljeni rukohvati", navodi VSS.

"Sa željom da se ovakvi incidenti više nikada, ni na jednom sportskom terenu bilo da se igra u Crnoj Gori, Srbiji ili negdje drugdje, ne ponove, očekujemo vaš zvaničan stav o svemu navedenom, kao i najstrožu osudu u javnosti vinovnika ovih nemilih događaja", navodi se u pismu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC