• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Raspored - kazna za uspješnost

Vaterpolisti Srbije "pregrmili" su Svjetsku ligu, ali tek im predstoji Svjetski kup, pa krajem avgusta Evropsko prvenstvo u Zagrebu...

 Udovičić: Raspored - kazna za uspješnost Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dejan Udovičić više je nego zadovoljan učinkom na završnici Svjetske lige u Nišu, gdje su "delfini" imali stoprocentan učinak.

Samo je Crna Gora u finalu pobijeđena poslije izvođenja peteraca.

"Ostvaren je veliki uspjeh, kojem smo se intimno nadali, bez obzira na stanje u kojem smo se nalazili. Prvo mjesto i plasman na prvenstvo svijeta u Šangaju su kruna napora koji su igrači uložili tokom turnira", rekao je Udovičić.

Umjesto zasluženog predaha, šampione svijeta već sljedeće nedelje očekuje novo takmičenje - Svjetski kup u Oradei (Rumunija), koji se održava svake četvrte godine.

Srbija se tamo plasirala na osnovu rezultata na SP 2009, zajedno sa Španijom i Hrvatskom. Prije četiri godine u Budimpešti, trijumfovale su Srbija i Crna Gora kao jedinstvena selekcija.

"Ovim rasporedom smo defakto žrtvovani, zato što smo prošle godine bili uspješni. Sada, kada bi trebalo da akumuliramo snagu i moć za ono što dolazi u septembru, u situaciji smo da maltene cio jul moramo da igramo", objašnjava Udovičić.

Nije teško zaključiti da bi na EP mogle da profitiraju reprezentacije kao što su Mađarska i Italija, kojima je to jedino takmičenje tokom ljeta.

"Iz ove kože se ne može. Najviše bih volio kada ove Rumunije ne bi ni bilo, nego da se igra Evropsko prvenstvo, a Svjetski kup u septembru, oktobru ili januaru, svejedno".

Prvi stručnjak Srbije najavio je rasterećen nastup u pogledu plasmana, ali ne i kalkulacije.

"Želimo da iskoristimo te utakmice za uigravanje i ispravljanje grešaka uočenih u Nišu. Da svoja mjesta u sistemu pronađu igrači od kojih se očekuje da podnesu malo veći teret, ali i da podignemo fizičku spremu koliko je to moguće. Poslije za to nećemo imati vremena".

"Najbitnije mi je da nas i na Svjetskom kupu krasi karakter pokazan u Nišu. Jer, karakter je nešto što se veoma teško stiče, a veoma lako gubi", zaključio je Dejan Udovičić.

(MONDO, foto: Betaphoto)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC