• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BICIKLIZAM: Srbin kažnjen zbog srednjeg prsta

Ivan Stević diskvalifikovan je sa trke u Kini, zbog nepristojnog gesta prilikom prolaska kroz cilj četvrte etape, koju je završio kao pobjednik.

 BICIKLIZAM: Srbin kažnjen zbog srednjeg prsta Izvor: MONDO

Članu profi tima Partizan Srbija poništena je pobjeda, a on isključen iz daljeg takmičenja, pošto je na cilju četvrte etape podigao ruku sa ispruženim srednjim prstom!?

Steviću je oduzeta nagrada za trijumf, a pored toga je kažnjen sa 1.000 švajcarskih franaka.

Komesar Međunarodne biciklističke unije (UCI) Žan Fransoa Komon izrekao je kaznu poslije proglašenja pobjednika.

"Svima morate pokazati dužno poštovanje, gdje god da se nalazite u svijetu. Taj prst je bio namijenjen nekome, mene se ne tiče kome, ali postupak nije bio u redu i Stević mora biti kažnjen", rekao je Komon.

Sportski direktor ekipe Dušan Banović rekao je da će prihvatiti odluku komesara i organizatora, ali i da kaznu smatra preoštrom.

"Izvinjavamo se ogranizatorima, gledaocima i svim vozačima. Moram, ipak, da kažem da taj prst nije uperen ni protiv koga, već da je bio samo nepromišljena reakcija i davanje oduška, jer Stević nije pobijedio u jakoj trci skoro tri godine", rekao je Banović.
Tridesetogodišnji Stević se, takođe, izvinio.

"Ne znam šta se dogodilo u mojoj glavi, pa sam to uradio. Čim sam podigao ruku, znao sam da to nije trebalo da uradim, ali to je jednostavno izletjelo iz mene".

"Molim sve koje je ovaj gest povrijedio za izvinjenje. Nisam osoba koja vrijeđa ljude.To što sam uradio nema veze sa kineskim narodom i zaista sjajnim domaćinima, kao ni sa ostalim biciklistima iz karavana. Pogriješio sam i razumijem da moram da budem kažnjen", poručio je Stević.

"Partizan Srbija" je poslije diskvalifikacije Stevića ostao sa trojicom vozača - Žoltom Derom, Esadom Hasanovićem i Nikolom Kozomarom.

(Tanjug, foto: bss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC