• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Svjetski kup kao po kazni

Pred vaterpolo reprezentacijom Srbije je novi izazov - Svjetski kup u Rumuniji. Fizički i psihički ispražnjeni, "delfini" ipak ne idu na izlet.

 VATERPOLO: Svjetski kup kao po kazni Izvor: MONDO

Za vaterpoliste Srbije nema predaha. Poslije sjajnih igara i osvajanja Svjetske lige u spektakularnom finalu protiv Crne Gore, za koji dan idu na novo takmičenje - Svjetski kup u rumunskoj Oradei.

Na prvi pogled "nebitno" takmičenje, jer je Srbija ulaskom u finale Svjetske lige obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo u Šangaju naredne godine. Ali, samo ime Srbije, njenog rejtinga u svetskom vaterpolu, obavezuje da se i Svjetski kup odigra na što je moguće visokom nivou.

I selektor Srbije Dejan Udovičić i vaterpolisti od početka priprema govore da su i Svjetska liga i Svjetski kup samo priprema za najvažnije takmičenje - Evropsko prvenstvo u Zagrebu. Ali, i oni znaju da je javnost u Srbiji razmažena i da uvijek hoće uspjehe u ovom sportu. Doduše, i vaterpolisti su "krivi" za takvo stanje, jer su sve navikli da pobjeđuju.

"Ova generacija uspijeva da održava kontinuitet uspjeha, ne preskačemo nijedno takmičenje svakoj utakmici i takmičenju se posvećujemo maksimalno. To je nešto što treba da krasi ovu ekipu i ubuduće", rekao je kapiten zlatne generacije Vanja Udovičić.

Iskreno je priznao:

"Nije lako odigrati sva tri takmičenja na vrhunskom nivou, to ljudi treba da znaju. Svjetski kup je na svake četiri godine, ali dolazi odmah poslije Svetske lige. Iskreno bih volio da ne osvojimo Svjetski kup u Rumuniji, a da bolje prođemo na EP. Neophodno je da se čovjek nekad spotakne da bi potom ustao, podigao se. Oradea jeste bitna, igra se na četiri godine i nije ovo alibi, ićićemo maksimalno tamo, ali opet kažem sve je to u sklopu priprema za EP".

Junak pobjede nad Crnom Gorom u finalu Svjetske lige, golman Slobodan Soro, kao i Vanja Udovičić, smatra da Svjetski kup u Rumuniji, srpski tim treba da odigra opušteno.

"Srbija uvijek ide na prvo mjesto, na zlato. Tako je bilo prošle godine u Rimu, tako je bilo u Bišu i tako će biti uvijek. Ali, isto tako bilo je dosta pražnjenja. Očekuje nas Svjetski kup u Rumuniji, opet se igra šest dana, skoro isti protivnici...Ne znam ša da uradimo da se malo sačuvamo za Zagreb, poslije svih tih utakmica, poslije tog fizičkog i psihičkog pražnjenja...", kaže Soro.

Na Svjetskom kupu u Oradei, Srbija je u grupi sa Hrvatskom, SAD i Kinom. Prvu utakmicu Srbija igra protiv Hrvatske, 27. jula

U grupi A su Španija, Rumunija, Australija i Iran.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC