• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Sanjaćemo dokle god možemo

Reprezentativci Srbije znaju da nemaju vremena za slavlje poslije pobjede nad Argentinom, jer ih čekaju Rusi.

 Kolaković: Sanjaćemo dokle god možemo Izvor: MONDO

Srpski odbojkaši su uz malo sreće stigli do Fajnal siksa Svjetske lige, kao najbolja drugoplasirana reprezentacija u prvoj fazi takmičenja. A onda su na završnom turniru u Kordobi dokazali da im je tu i mjesto.

Prkosno su se borili protiv Brazila (2:3), a onda deklasirali Argentinu (3:0) i plasirali se u polufinale u kome će se u subotu od 22,30 po srednjeevropskom vremenu sastati sa favorizovanim Rusima.

"Sanjaćemo dokle god imamo šansu da sanjamo", izjavio je poslije ubjedljive pobjede nad domaćinom selektor Srbije, Igor Kolaković.

"Ne možemo da uživamo, želimo da se sa Rusima uhvatimo u koštac. Jesmo već napravili veliki uspjeh, ali o tome ćemo kada se sve završi. Pomeraju nam se ciljevi - prvo smo htjeli da se plasiramo na Fajnal siks. Sada smo pokazali da nam je mjesto ovdje", dodao je Kolaković.

Vratio se na igru svojih izabranika protiv Argentine.

"Igrali smo jako dobro, pogotovo u elementima prijema i napada. Bili smo skoncentrisani. Pravili smo doduše greške u serijama na servisu, opterećivao nas je dobar prijem protivnika. Ali, smo uspijevali smo igrom na život i smrt u odbrani da dolazimo do kontranapada. Opet smo pokazali da smo tim. Neki igrači su ulazili za samo jedan poen i bili uspešni ili neuspješni, ali suština je da je nam je kolektiv jak. Dokle god budemo fukcionisali kao tim, imamo šansu".

Svestan je i Kolaković da su Rusi baš "krupan zalogaj".

"Da nas ne zavara igra protiv Argentine - Rusi su apsolutni favoriti. To nas i privlači, želimo da napravimo još jedno čudo", zaključio je Kolaković.

Nikola Kovačević je igru reprezentacije Srbije ocijenio "perfektnom".

"Imamo super igru i atmosferu i protiv Rusa ćemo dati sve od sebe da uđemo u finale"

I Miloš Nikić je zadovoljan prikazanim u Kordobi.

"Najvažnije je da smo uradili ono što smo priželjkivali. Izgledali smo jako dobro u terenu, nedostajao nam je možda samo malo bolji servis. Nadam se da ćemo i to da popravimo, da ćemo protiv Rusa igrati maksimalno i napraviti veliko iznenađenje. Siguran sam da imamo šanse".

Vlado Petković je dobro razigravao saigrače.

"Zaboravili smo poraz od Brazila i uspjeli da se usredsredimo na Argentince. Polufinale nam je bilo cilj pred dolazak na Fajnal siks, a za dalje - vidjećemo... Nosili smo se sa Brazilcima, moći ćemo i protiv Rusa".

Dragan Stanković je bio odličan u bloku.

"Nismo imali dan pauze kao Argentinci. Znali smo da su oni pod većim psihološkim opterećenjem, jer su domaćini i to protiv ekipe sa kojom mogu lakše da igraju nego protiv Brazila. Kao i uvijek, treći set je bio težak za ekipu koja vodi 2:0, ali smo bili skoncentrisani na kraju. Sada smo raterećeniji, jer idemo na Ruse, koji su pokazali koliko vrijede".

Saša Starović je sa 15 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

"Veliki je ovo uspeh podmlađene reprezentacije. Kako smo i očekivali, preko Argentine smo došli do polufinala. Dobro smo se borili. Nemamo ni dan odmora, ali vjerujem da možemo da ponovimo ovakvu igru".

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC