• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Rusi Srbiji spustili rampu!

Reprezentacija Srbije ostala daleko od senzacionalnog plasmana u finale Svjetske lige. U nedelju od 22.30 za treće mjesto.

 ODBOJKA (SL): Rusi Srbiji spustili rampu! Izvor: MONDO

Trofej Svjetske lige ostaje nedosanjani san srpske odbojke. Ruku na srce, niko od ovih momaka nije ni očekivao da ga osvoje na završnom turniru u Kordobi.

Rusija je u prvom polufinalnom susretu bila previše jaka, visoka, organizovana... Taman koliko govori konačnih 3:0, po setovima 26:24, 25:15 i 25:20, poslije sat i 17 minuta.

"Baćuške" će u noći između nedelje i ponedeljka igrati za svoju drugu titulu pobjednika Svjetske lige, posle 2002. u Belo Horizonteu. Čak četiri puta su poraženi u finalu.

Srbija će nakon dva uzastopna finala morati da se zadovolji borbom za treće mjesto, u nedelju od 22.30 časova po centralnoevropskom vremenu. Protivnik će biti poraženi iz okršaja branioca titule Brazila i Kube.

Ipak, ako se zna da je Igor Kolaković ove godine dovršio smjenu generacija i da u sastavu nije bilo veterana koji su se ranije priključivali uoči Fajnal siksa, onda i polufinale predstavlja veliko ohrabrenje pred Svjetsko prvenstvo u Italiji (počinje 25. septembra).

Osokoljeni porazom od Brazila u pet setova i maksimalnom pobjedom nad Argentinom, "orlovi" su i na Ruse krenuli bez respekta. Nažalost, pokazalo se da je gubitkom prvog seta izgubljen i meč. U drugom i trećem dijelu meča nije bilo neizvesnosti.

Čak i dok je Srbija držala vođstvo od poen-dva (7:5, 8:6, 11:9), bilo je jasno da su Rusi sa divovima na mreži, Volkovom i Muserskim, sjajnim primačem Htejom i tehničarom Grankinom izraziti favoriti.

Kombinacijom servisa i bloka, Rusija je lako zaustavljala napade srpskih korektora i preokrenula na 12:16.

Srpski odbojkaši uspjeli su potom da se konsoliduju i iskoriste mali pad koncentracije u redovima rivala. Nikić je lukavo servirao, Janić unio energiju sa klupe, Podraščanin blokirao, Rosić hvatao "nemoguće" lopte...

Prišli su srpski odbojkaši na 16:17, pa poslije 17:20 uspjeli da izjednače na 21:21. Saša Starović održavao je ravnotežu do rezultata 24:24, mada srpski odbojkaši usput poklonili Rusima dva poena nepreciznim servisima.

Kazna je stigla smečom Mihajlova i blokom Volkova - 24:26.

Poslije toga je Rusija zaigrala još bolje i sigurnije, a "orlovima" opao moral tako da je drugi set bio završen već kod 3:9, ili u najboljem slučaju na drugom tehničkom tajm-autu (8:16).

Malo nade u trećem setu dala nam je povreda ruskog primača servisa Tarasa Hteja pri rezultatu 8:10. Ruse je to donekle uzdrmalo, držali su Kolakovićevi izabranici priključak do 18:20 i onda stali.

SRBIJA: Kovačević 2, Janić 6, Petković, Terzić, Stanković 6, Nikić 7, Mitić 1, Dokić, Starović 8, Petrović 1, Podraščanin 6, Rosić.

TRENER: Igor Kolaković.

RUSIJA: Poltavski, Krasikov 1, Htej 8, Grankin 2, Kazakov, Birjukov 5, Janutov, Muserski 11, Volkov 12, Makarov, Mihajlov 21, Komarov.

TRENER: Danijele Banjoli.

(MONDO, foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC