• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Autsajderi osvojili bronzu

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobjedila je Kubu u meču za treće mjesto u Svjetskoj ligi sa 3:2 (28:30, 25:20, 22:25, 25:22, 15:12).

 ODBOJKA (SL): Autsajderi osvojili bronzu Izvor: MONDO

Podmlađena odbojkaška reprezentacija Srbije se okupila tri nedjelje pred početak Svjetske lige, a u posljednji čas spakovala kofere za završni turnir šest najboljih ekipa u Kordobi.

Bez obzira što su bili autsajderi izabranici selektora Igora Kolakovića su zahvaljujući duhu zajedništva uspjeli da se domognu trećeg mjesta.

Susret dvije najmlađe ekipe u 21. izdanju Svjetske lige bio je potpuno izjednačen i kvalitetan. Ali Srbija je ostvarila pobjedu nad Kubom u pet setova nakon odličnih partija Nikole Kovačevića, Bojana Janića i Saše Starovića.

Prvi set pripao je Kubancima na razliku, prevashodno zahvaljujući raspoloženom tinejdžeru Leonu. Bez obzira što su za nijansu izgubili početni set, u drugom su Srbi odigrali maestralno i izjednačili.

U trećem su se naši odbojkaši držali sve do 21:20, a onda posustali u završnici. Ipak, nisu gubili mirnoću i hrabrost.

Korektor Saša Starović se vratio u ritam, smečer i kapiten Bojan Janić igrao dobro u ključnim momentima, a Nikola Kovačević je odlično poentirao.

Blok je povratio efikasnost i u četvrtom setu je srpski tim u nekoliko navrata imao prednost od četiri, pet poena, koje su Kubanci stizali u seriji. Završnica je pripala Kolakovićevim momcima i ponovo su izjednačili rezultat.

Odbojkaška reprezentacija Srbije je u taj-brejk zbog toga ušla sa psihološkom prednošću. Iskoristila je. Dragan Stanković je posle mijenjanja strana stao na servis liniju i srpski tim je stekao prednost od 12:7. Jasno je bilo ko je pobjednik.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC