• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Amela rano istrčala finale

Amela Terzić prošla je kroz cilj kao osma u finalnoj trci na 1.500 metara, posljednjeg dana takmičenja na 13. Svjetskom juniorskom prvenstvu u Monktonu.

 ATLETIKA: Amela rano istrčala finale Izvor: MONDO

Ona je zabilježila vrijeme 4:19,03, u trci u kojoj su od početka dominirale atletičarke iz Afrike, prije svih Kenijka Nensi Čepkvemoi.

Ipak, Kenijka nije izdržala pakleni ritam koji je nametnula od starta. Na 1.200 metara, na čelo je izbila Etijopljanka Tizita Bogale, koja je kasnije osvojila zlatnu medalju u vremenu 4:08,06.

Druga je bila Irkinja Kijara Megin (4:09,51), a treća Čepkvemoi (4:11,04).

"Očekivala sam da će Kenijke i Etiopljanke žestoko krenuti, tako je i bilo s početka, ali kasnije je taj tempo jenjavao. Pokušala sam da pratim, nisam uspjela, noge me nisu slušale. Nekako sam se bolje osjećala u polufinalu, bez obzira što sam tu trku trčala u prepodnevnim časovima i po suncu. Rezultatom nisam zadovoljna, jesam plasmanom, kao i cjelokupnim nastupom na Svjetskom prvenstvu", rekla je Terzićeva.

Atletičarka Novog Pazara vratiće se u Srbiju kao nova rekorderka u disciplini 1.500 metara u kategoriji mlađih juniorki, ali ne sa rezultatom u finalu, već onim iz polufinala kada je dionicu istrčala za 4:13,46.

Na taj način, Terzićeva je srušila 24 godine star nacionalni rekord Snežane Pajkić.

Sveukupno gledano, Srbiju je na nadmetanjima najboljih juniora planete, predstavljalo osmoro takmičara, koji su osvojili jednu medalju, uz to izborili ukupno četiri plasmana u finala i oborila dva državna rekorda.

Sa srebrnim odličjem, koje je osvojio Božidar Antunović, Srbija će biti rangirana između 20. i 25. mjesta, u konkurenciji 176 zemalja, koliko ih je učestvovalo tokom sedmodnevnih nadmetanja u Monktonu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC