• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbi bez Rađena na FINA Kupu

Povrijeđeni Nikola Rađen nije otputovao u Rumuniju na Svjetski kup. Na otvaranju komšijski derbi sa Hrvatima.

 VATERPOLO: Srbi bez Rađena na FINA Kupu Izvor: MONDO

Svjetski prvaci i osvajači Svjetske lige, vaterpolisti Srbije od utorka počinju takmičenje na FINA Kupu u rumunskoj Oradei, a već na startu opet duel sa Hrvatima!

Vijest iz srpske selekcije je da u Oradeu nije otputovao standardni reprezentativac Nikola Rađen, koji još nije sanirao povredu ramena koju "vuče" od priprema u Kanadi.

S obzirom na to da je sve podređeno Evropskom prvenstvu u Zagrebu krajem avgusta, selektor Dejan Udovičić odlučio da Rađena ne vodi u Rumuniju, već da šansu ukaže Milošu Miličiću, igraču Vojvodine.

"Nama je Rađen neophodan ne samo zbog Zagreba već i zbog narednih sezona. Očekujem da u naredom periodu njegov potencijal eksplodira na pravi način u interesu i njegove i igre ekipe. Što se FINA Kupa tiče mi nemamo imperativ rezultata. Daćemo šansu igračima koji su imali manju minutažu kako bi od njih prave koristi imali na prvenstvu Evrope", rekao je Udovičić.

Na otvaranju Svjetskog kupa Srbija će imati duel protiv Hrvatske, jedan od vaterpolo "klasika". U Svjetskoj ligi u Nišu nedavno "delfini" su dva puta dobili "barakude" - najprije 9:8 u grupi, a potom i 14:11 u polufinalnom meču.

Hrvati će biti jači za Igora Hinića i Samira Baraća, ali i bez povrijeđenog Pava Markovića.

"Barać je vrhunski igrač ali ne znam u kakvoj je formi. Sa druge strane, Hinić je kvalitet, međutim, nisam siguran da će moći da imaju više od 20 igrača više koliko su imali u Nišu. Naš zadatak i jeste da protiv takve ekipe koja je izvanredna sa realizacijom u takvim situacijama damo maksimum u odbrani. Ostale zemlje na turniru će juriti vizu za Svjetsko prvenstvo, imaće veliki motiv", rekao je Udovičić.

Srbija nema nikakav imperativ na Svjetskom kupu. Samim ulaskom u finale Svjetske lige u Nišu, "delfini" su izborili plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Šangaju.

Ostale ekipe će morati da zapnu u Rumuniji ne bi li i one preko tog takmičenja otišle na Mundijal.

"Ovo je naša druga obaveza ovog ljeta. Vidjećemo koliko sada vrijedimo poslije Niša. Hrvati su u prvom kolu u blagoj prednosti. Žele vizu za svjetsko prvenstvo, ali i da prekinu seriju poraza. Tenzija i motiv uvijek postoje a vidjećemo za koliko smo mi spremni u ovom trenutku. U svakom slučaju lijepa prilika da probamo što više varijanti", rekao je kapiten Vanja Udovičić, kome će ovo biti drugi Svejtski kup, s obzirom na to da je debitovao u njemu prije osam godina.

Pored Srbije i Hrvatske, u grupi B su još selekcije SAD i Kine, a u A grupi će igrati Španija, Rumunija, Australija i Iran.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC