• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meklaren: Prevaranti iz Ferarija!

Meklaren: Prije bismo se odrekli titule, nego da pobjeđujemo na način na koji to čini Ferari!

 Meklaren: Prevaranti iz Ferarija! Izvor: MONDO

"Prikriveno" naređenje Ferarija upućeno Felipeu Masi da propusti kolegu Fernanada Alonsa koji je potom trijumfovao na trci za Veliku nagradu Njemačke izaziva mnoge komentare u svijetu Formule 1.

Istorijski gledano, najveći rival Ferarija, ekipa Meklarena zgrožena je postupkom italijanskog tima.

Šef Meklarena Martin Vitmarš izjavio je da nikada ne bi učinio isto što i vođstvo Ferarija i da bi više volio da oba njegova vozača - Dženson Baton i Luis Hamilton ostanu bez šampionske titule nego da namjeste trku!

"Nikada ne bih favorizovao jednog vozača. Uostalom, imali smo priliku za to 2007. godine kada je upravo Alonso vozio za Meklaren zajedno sa Hamiltonom. Ali, Luisa nikada nismo favorizovali i davali mu veću podršku nego Alonsu. Zbog toga smo izgubili titulu, a imali smo sve razloge da se ponašamo drugačije", izjavio je 53-godišnji šef Meklarena.

Te godine je Kimi Raikonen osvojio titulu za Ferari zahvaljujući samo bodu prednosti u odnosu na tadašnje Meklarenove pilote - Alonsa i Hamiltona.

"I dalje čujem neki glas u sebi koji mi govori: 'Mogao si tada i drugačije da postupiš', ali opet kažem ponosan sam što nismo! Sjećam se tadašnjeg razgovora sa vozačima i njihovim menadžerima. Rekao sam im da veliki vozači žele da se mirne duše pogledaju u ogledalu i kažu sami sebi: 'Osvojio sam titulu zato što sam je zaslužio, a ne zato što mi je to neko drugi omogućio'", rekao je Vitmarš.

"Da, očajnički smo tada željeli titulu, ali nije sve u pobjedi, već i u načinu na koji pobjeđuješ. Ako pobijediš varajući, ne znam kako bi neko mogao sa tim da živi i da tim povodom osjeća neko zadovoljstvo", dodao je šef Meklarena.

I ostali timovi Formule 1 osuđuju postupak Ferarija.

Šef Mercedesa Nik Fraj rekao je da svi moraju da se povinuju pravilima. "To je način da 'osvajamo' gledaoce, a oni opet 'mobilišu' sponzore koji nam omogućavaju da se trkamo. Ovo je sport, a ljubitelji trka i formule žele da vide tuču vozača".

Šef Red Bula Kristijan Horner rekao je da je postupak Ferarija velika sramota.

Sa druge strane,prvi čovjek Ferarija Luka di Montecemolo brani postupak tima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC