• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dopingovale se srpske bodibilderke

Pozitivne na: boldenon, metandienon, metiltestosteron, drostanolon, stanozolol, tamoksifen, kanrenon... Suspenzija do četiri godine.

 Dopingovale se srpske bodibilderke Izvor: MONDO

Reprezentativke Srbije u bodibildingu Branislava Jovanović i Milka Stanković koristile su nedozvoljene supstance na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, saopšteno je u utorak.

Evropska bodibilding i fitnes federacija (EBFF) je 15. jula obavijestila Antidoping agenciju Republike Srbije (ADAS) da su Jovanovićeva i Stankovićeva koristile doping, a danas je u ADAS stiglo obavještenje da sportistkinje nisu zahtjevale analizu "B" uzorka.

Branislava Jovanović je testirana 30. maja ove godine na EP u Novom Sadu i bila je pozitivna na zabranjene supstance boldenon, klenbuterol, metandienon i metiltestosteron.

Milka Stanković je testirana 28. maja izvan takmičenja, ali u sklopu EP, i bila je pozitivna na boldenon, metandienon, metiltestosteron, drostanolon, stanozolol, tamoksifen i kanrenon.

Doping kontrolu je izvršila ADAS, a pošto su sportistkinje bile pozitivne na Evropskom prvenstvu za vođenje postupka bila je nadležna EBFF.

Korišćenje više zabranjenih supstanci se može tretirati kao otežavajuća okolnost i EBFF bi mogla da kazni Branislavu Jovanović i Milku Stanković zabranom takmičenja i do četiri godine.

(Beta/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC