• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srpkinje opet poslate na Kosovo

Od trenutka kada je Evropska rukometna federacija (EHF) priznala Kosovo i odgovarajuću rukometnu organizaciju, žrijeb ne prestaje da šalje srpske timove na teritoriju svoje pokrajine.

 RUKOMET: Srpkinje opet poslate na Kosovo Izvor: MONDO

Prošle sezone odlučeno je da duel Aranđelovčanki i rukometašica iz Vučitrna bude odigran na neutralnom terenu u Mađarskoj, poslije čega su Kosovarke odustale.

Ove sezone, žrijeb u Beču ponovo je poslao igračice Knjaz Miloša na ekipu sa Kosova. Protivnik se zove Kastrioti i dolazi iz nekada Uroševca, a sada Ferizaja.

U Aranđelovcu se nadaju da će EHF i RSS ponovo uspjeti da se dogovore oko meča na neutralnom terenu.

"Čekamo smjernice od RS Srbije. Ne možemo bez njih. I politika tu ima svoju riječ", rekao je za "Sportski žurnal" jedan od rukovodilaca kluba Dušan Anić.

"Gdje god da se bude igralo i kakav god da je rival, u jedno sam uvjeren – pobijedićemo!", dodaje on pred duel trećeg kola Kupa pobjednika Kupova.

Gdje bi moglo da se igra?

"Ko zna, možda Skoplje ili Podgorica. Neutralni teren će biti, najvjerovatnije. I prošle godine je trebalo da igramo u Mađarskoj protiv ekipe iz Vučitrna, ali su oni tad odustali", podsjeća Anić, koji je stigao i da se našali.

"Igraćemo na neutralnom terenu - mostu u Kosovskoj Mitrovici! Stavimo dva gola, svako stane na svoju stranu, pa ko smije nek` pređe na protivničku. To bi bilo za priču, svako se zabarikadira na svom dijelu…"

Ipak, priča je daleko od šaljive.

"Sada je žrijeb opet pao u nezgodnom momentu, zbog političke situacije. Zato će biti kako odluči država Srbija, Rukometni savez Srbije, pa onda i Evropska kuća rukometa. Nadam se samo da u svemu ne ispadnemo žrtveno jagnje. Već 12 godina u kontinuitetu igramo u Evropi, bez ikakve mrlje. Mislim da to EHF cijeni, možda smo i zbog toga opet bili povlašćeni u žrijebu, pa krećemo od trećeg kola, tek u novembru", kaže Anić, čije su rokometašice u ponedeljak uveče dobile najveće priznanje grada Aranđelovca.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC