• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA (EP): Šarčević odličan, Jelača 12

Zimus je Igor Šarčević bio član srpskog bob tima na ZOI u Vankuveru, a ovog ljeta je ostvario lep rezultat u desetoboju na EP u Barseloni.

 ATLETIKA (EP): Šarčević odličan, Jelača 12 Izvor: MONDO

Da nije bilo povrede  drugog desetobojca Mihaila Dudaša, koji je imao šansu čak i da se umiješa u borbu za medalje, utisak bi bio potpun.

U bacanju koplja Šarčević je bio u drugoj kvalifikacionoj grupi i uspio je da prebaci 55,23 metara, pa je sa tim rezultatom zabilježio dodatnih 666 bodova. U posljednjoj disciplini desetoboja srpski reprezentativac ostvario je rezultat 4:42,41, što mu je obezbijedilo 7995 bodova i deveto mjesto na Evropskom prvenstvu.

Zanimljivo je da je Šarčević bio član srpskog bob tima na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru.

"Prvo bih želio da kažem da mi je mnogo žao zbog nezgode koja je zadesila Mišu, mog velikog druga. Mala nezgoda može da upropasti cio vaš trud i rad tokom cijele godine. Što se tiče mog nastupa ispunio sam ono čemu sam se nadao, a to je plasman među deset najboljih desetobojaca Evrope. Bila je odlična atmosfera na takmičenju i zaista sam srećan. Malo je bilo vremena da se spremim za desetoboj, s obzirom da sam morao da smršam 10 kilograma zbog nastupa u bob reprezentaciji zimus na Olimpijskim igrama. Normu za EP ostvario sam u posljednjem trenutku i vjerujem da ću uskoro preći tu magičnu granicu od osam hiljada bodova", rekao je Šarčević.

Od sprskih atletičara u četvrtak je nastupala i evropska juniorska prvakinja u bacanju koplja Tatjana Jelača (na slici). Jelača je u prvoj seriji prestupila, u drugom pokušaju ostvarila daljinu 45,99m, dok je u trećoj seriji bacila 52,13m, pa je zauzela 12. mjesto.

"U četvrtak ujutro sam povrijedila srednji prst na lijevoj nozi i jedva sam mogla da hodam. Željela sam da bacam i da pokušam da ostavrim što bolji plasman, ali to jednostavno nije bilo moguće", izjavila je Jelača.

Zlatnu medalju osvojila je Njemica Linda Štal hicem od 66,81 metara, srebrna je pripala njenoj zemljakinji Kristini Obergfel sa 65,58, a bronzana Čehinji Barbori Špotakovoj sa daljinom od 65,36 metara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC