• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Protiv "furije" za finale

Srbija pobijedila Australiju i plasirala se u polufinale Svjetskog kupa u Rumuniji. U polufinalu protiv Španije. Soro opet odličan.

 VATERPOLO: Protiv "furije" za finale Izvor: MONDO

Srpski vaterpolisti nastavljaju da bilježe odlične rezultate ovog ljeta. Posle osvojene Svetske lige u Nišu, plasirali su se i u polufinale FINA Kupa u Oradei.

U četvrtfinalu Srbija je pobijedila Australiju 12:9 (3:2, 4:2, 3:2, 2:3).

Pitanje pobjednika prelomljeno je u drugoj četvrtini kada je srpski tim za dva minuta postigao tri gola i napravio osjetniju razliku, koja je bila previsoka za "kengure".

Sjajnu partiju ponovo je pružio Slobodan Soro (ukupno 12 odbrana), koji je, kao i protiv Amerikanaca, spustio "roletnu" na gol Srbije. Odlična je bila i realizacija sa igračem više, a osim Sora istakao se i Milan Aleksić, koji je bio trostruki strijelac.

Od početka meča Srbija je bila u prednosti. Australijanci su se držali do početka drugog perioda, a onda su Vanja Udovičič sa dva lijepa gola i Duško Pijetlović majstorijom sa centra(!) primorali selektora Australije da zatraži tajm-aut. Nije im mnogo pomogao...

Treća četvrtina počela je golom Srbije (sjajna asistencija Andrije Prlainovića za Milana Aleksića) i vođstvo od 8:4, potom Australijanci smanjuju, da bi na scenu stupio Soro sa četiri uzastopne odbrane od toga tri u jednom napadu!

Do kraja četvrtine očuvana je stopostotna realizacija sa igračem više za komotno vođstvo od 10:6.

U posljednjem dijelu igre malo opuštanje koje nije uticalo na konačan ishod.

U polufinalu FINA Kupa Srbija će igrati protiv Španije, koja je pobijedila Kinu 11:5 (1:2, 5:1, 2:0, 3:2). U polufinalu je već viđena i Hrvatska koja se sastaje sa potpunim autsajderom Iranom, a SAD su savladale Rumuniju 14:12 (1:1, 4:4, 4:4, 5:3).

Selektor Dejan Udovičić rekao je poslije meča sa Australijom da se vidi da srpski tim nema kontinuitet u igri i da će protiv Španije morati da rasporedi snagu.

"Neke smo elemente popravili u odnosu na Niš ali još mora da se radi. Španija je imala lakšu grupu ali je primetno da su značajno digli formu u odnosu na sve ekipe koje su bile u Svjetskoj ligi. Imaju drugog centra Mađara i vjerujem da ćemo uspjeti da se odbranimo iako ne igra Rađen", dodao je Udovičić.

Marko Avramović je rekao da Australija nije lagan protivnik, ali da su "delfini" odigrali korektno.

"Znamo se odlično sa Špancima, idemo na pobjedu. Igraju mnogo bolje nego u Nišu", poručio je Avramović.

Filip Filipović je takođe ocijenio da je u većem dijelu meča protiv Australije igra srpskog tima bila solidna.

"Tri četvrtine kvalitetne igre za ovaj stadijum priprema. U posljednjem smo ostali bez koncentracije, bez realizacije dogovora sa sastanka i to ne smije da se ponavlja. Španija igra odlično, biće u krugu kandidata za medalju na EP u Zagrebu. U Nišu su samo trenirali a sada se vidi da se podižu i da će nam biti jako teško. Dosta smo igrali ove godine. Imaju pojačanje u mađarskom centru ali vjerujem da ćemo dati sve od sebe i vidjeti koliko to sada vrijedi", rekao je Filipović.

SRBIJA: Milan Aleksić 3, Vanja Udovičić, Filip Filipović i Andrija Prlainović po 2, Duško Pijetlović, Živko Gocić i Slobodan Nikić po jedan.

AUSTRALIJA: Hauden i Janger po 2, O'Haloran, Kembel, Mitland, Mekgregor i Miler po jedan.

IGRAČ VIŠE: Srbija 5/7; Australija 4/9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC