• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LOS ANĐELES: Janko u polufinalu, slijedi Kveri!

Janko Tipsarević još nije izgubio set u Los Anđelesu!

 LOS ANĐELES: Janko u polufinalu, slijedi Kveri! Izvor: MONDO

U noći između petka i subote, naš teniser je na 619.500 dolara vrijednom ATP turniru serije 250 pobjedio trećeg nosioca Markosa Bagdatisa i plasirao se u polufinale.

Do prve pobjede nad Kipraninom u karijeri, Janko je došao na impresivan način. Za to mu je bilo potrebno sat i 40 minuta igre pred 6.500 gledalaca na Straus stadionu - 2:0 (6:3, 7:5).

Sada će Janko, koji je na 84. Farmers Klasiku postavljen za šestog nosioca, pokušati da skine krunu sa glave (2) Sema Kverija, koji brani titulu iz 2009. godine. Srbin i Amerikanac sastaće se u borbi za finale, gdje će otići i bolji iz susreta (1/WC) Endi Marej - (4) Felisijano Lopez.

Pobjedniku turnira pripašće 111.950 dolara i 250 ATP poena, dok poraženom finalisti odlazi ček na 58.850 dolara, uz 150 ATP poena. Učesnici polufinala već su zaradili 31.860 dolara, a s obzirom na to da Janko na ovom turniru nije igrao od 2006. godine (poraz u prvom kolu od Igora Kunitsina), narendog ponedjeljka svakako će popraviti ATP plasman.

Za sada, Beograđanin je sakupio 90 ATP bodova, a u turnir je ušao kao 46. teniser svijeta.

"Cijele nedelje igram dobro", rekao je Tipsarević poslije pobjede nad 20 pozicija bolje plasiranim Bagdatisom.

"Igram protiv jakih protivnika i još nisam izgubio set", dodao je Janko, koji je prije Bagdatisa izbacio Somdeva Devarmana (7:6, 6:2) i Santijaga Hiralda (6:1, 6:0).


Poslije poraza u Tokiju 2005. godine (4:6, 4:6) i Marseju dvije godine kasnije (3:6, 4:6), ovo je Tipsareviću bila prva ATP pobjeda protiv Bagdatisa. Protiv Kverija (20. ATP), Janko je igrao jednom, 2006. godine u Indijanapolisu i izgubio je u tri seta - 4:6, 7:6, 4:6.

Plasman u polufinale Farmers Klasika, treće je ovosezonsko za Janka. Prvo, u Čenaju, izgubio je od Marina Čilića, a u drugom, u Hertogenbošu, bio je bolji od Benjamina Bekera, ali kasnije nije uspio da dođe do prve ATP titule u karijeri.

Možda je baš Los Anđeles "taj" grad.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC