• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Ništa novo - Red Bul opet kreće prvi

Sebastijan Fetel dominirao na treninzima i osvojio novu pol-poziciju. Baton: "Naređenje od tima bi me odvojilo od Formule zauvijek".

 F1: Ništa novo - Red Bul opet kreće prvi Izvor: MONDO

Dvojac Red Bula Sebastijan Fetel i Mark Veber ponovo će krenuti sa najboljih sratnih pozicija u nedjeljnoj trci za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu.

Kao i mnogo puta u dosadašnjem toku sezone, Red Bul je "okupirao" prvi startni red, ali pokazalo se u ranijim trkama da to baš i nije neka prednost za vozače tog tima, koji su u više navrata sami uprskali otvoren put kao trijumfu.

Red Bul, a pogotovo Sebastijan Fetel potpuno su dominirali na treninzima na Hungaroringu pred nedjeljnu trku i to im daje za pravo da mogu da se nadaju uspjehu u Mađarskoj.

Ovo je Fetelu čak sedma pol-pozicija ove sezone i četvrta zaredom(!), ali je samo jednom u prethodnih šest puta (kada je startovao kao prvi) pobijedio u trci.

Ovo je bila, ujedno, 11. pol-pozicija za Red Bul u 12 trka. Ipak, ova pol-pozicija osvojena je na najimpresivniji način do sada, i jedino je Ferari kako-tako odgovorio.

"Ovo je bio odličan dan za nas. Tokom cijelog vikenda osjećamo se dobro, a iz treninga u trening smo sve bolji. Kolegama iz tima sam preko radija poručio da je ovo, prije svega, njihov uspjeh, jer koliko god se Mark (Veber) i ja trudili da zauzmemo najbolje pozicije, ipak su oni konstruisali ovako čudesan automobil", rekao je Fetel.

Međutim, budi se i Ferari. Poslije prošlonedeljne dvostruke pobjede u Njemačkoj (Fernando Alonso prvi, Felipe Masa drugi), italijanski tim krenuće u nedjelju iz drugog reda, dakle odmah iza pilota Red Bula.

Meklaren je u problemu. Ne toliko zbog petog mjesta Luisa Hamiltona, već zbog loše vožnje Džensona Batona, koji će krenuti iz sredine, odnosno sa 11. mjesta.

Kad smo već kod Batona, uoči trke u Mađarskoj, a poslije kontroverznog nastupa Ferarija u Njemačkoj (Masi naređeno da propusti Alonsa), Britanac je izjavio da bi "otišao iz Formule Jedan kada bi mu bilo naređeno tako nešto".

"Uopšte mi ne bi bilo interesantno da se trkam kada bi se u timu znako ko je prvi a ko drugi vozač. Pa, koja je svrha svega toga? Cilj je da pobjeđuješ, daješ sve od sebe, izvlačim maksimum iz mašine i trebalo bi da imaš iste uslove kao i momak koji vozi u istom timu. U suprotnom, ovo više ne bi bio trkački sport, već timski. Formula Jedan u suštini i jeste timski sport, ali kada prođeš ciljnu crtu ti si taj koji je pobijedio, a ne tim. Zato i postoji konkurencija konstruktora i konkurencija vozača", rekao je Baton.

Nastavio je: "Jedno od najvećih uzbuđenja u Formuli jeste takmičenje sa klupskim kolegom. Ako bih shvatio da nismo ravnopravni, ako bi tim favorizovao mene ili njega, onda ne bih bio srećan. Mislim da bismo se svi osjećali prevarenim. I kada bi mi naredili da propustim kolegu to bi za mene bio kraj u Formuli Jedan".

REZULTATI KVALIFIKACIJA:

1. Sebastijan Fetel (Red Bul) - najbrži krug u vremenu 1:18.773
2. Mark Veber (Red Bul) - zaostatak +00.411
3. Fernando Alonso (Ferari) +01.214
4. Felipe Masa (Ferari) +01.558
5. Luis Hamilton (Meklaren) +01.726
6. Niko Rozberg (Mercedes GP) +02.309
7. Vitalij Petrov (Reno) +02.456
8. Robert Kubica (Reno) +02.555
9. Pedro de la Rosa (Zauber) +02.638
10. Niko Hilkenberg (Vilijams) +22.937
--------------------------
11. Dženson Baton (Meklaren) +01.761

GENERALNI PLASMAN VOZAČA:

1. Luis Hamilton (V. Britanija, Meklaren Mercedes) 157
2. Dženson Baton (V. Britanija, Meklaren Mercedes) 143
3. Mark Veber (Australija, Red Bul) 136
4. Sebastijan Fetel (Njemačka, Red Bul) 136
5. Fernando Alonso (Španija, Ferari) 123
6. Niko Rozberg (Njemačka, Mercedes GP) 94
7. Robert Kubica (Poljska, Reno) 89
8. Felipe Masa (Brazil, Ferari) 85
9. Mihael Šumaher (Njemačka, Mercedes GP) 38
10. Adrijan Zutil (Njemačka, Fors Indija) 35

TABELA KONSTRUKTORA:

1. Meklaren 300
2. Red Bul 272
3. Ferari 208
4. Mercedes GP 132
5. Reno 96
6. Fors Indija 47
7. Vilijams 31...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC