• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SK): Srbi i Hrvati za trofej!

Srbija pobijedila Španiju 12:10 i plasirala se u finale Svjetskog kupa, gdje je čeka Hrvatska. Finale u nedelju u 16.30 časova.

 VATERPOLO (SK): Srbi i Hrvati za trofej! Izvor: MONDO

Uzbudljiv i još jedan neizvjestan meč odigrali su svjetski prvak i vicešampion svijeta. Ishod je identičan onom iz Rima prošle godine.

Srbija je pobijedila Španiju 12:10 (4:4, 3:3, 4:3, 1:0) i izborila finale Svjetskog kupa u Oradei, gdje je čeka Hrvatska, koja je ranije u subotu savladala SAD 11:9. Finale je u nedelju od 16.30 časova po našem vremenu.

Kako je, dakle, počeo Svjetski kup, tako će se i završiti, jer su Srbija i Hrvatska bile u istoj grupi i igrali su u prvom meču.

Težak meč protiv Španaca, ali je Srbija ipak kvalitetnija ekipa, iako je sve i dalje podređeno treninzima i pripremama za Evropsko prvenstvo u Zagrebu. Po notama Andrije Prlainovića, četvorostrukog strijelca, Srbija je ostvarila još jedan lijep uspjeh.

"Furija" je bolje ušla u meč i u prva četiri minuta tri puta je imala prednost od jednog gola, ali "deflini" su stizali prednost i prvi dio se završio 4:4.

Odličan početak Srbije u drugoj četvrtini. Najprije gol Stefana Mitrovića, potom i Vanje Udovičiča, za prvo vođstvo od dva gola razlike (6:4), ali Španci uzvraćaju i dolaze do izjednačenja. Do poluvremena opet gol za gol i na odmor se odlazi rezultatom 7:7.
Početak trećeg dijela obilježio je Andrija Prlainović sa dva brza gola i ponovo je Srbija imala osjetniju prednost. Tako je bilo sve do pred kraj tog dijela igre, kada su se nervozni Španci vratili u meč, a za Srbiju su nastali novi problemi jer je golman Slobodan Soro isključen zbog prigovora.

Golom na oko četiri minuta prije kraja, Filip Filipović je otvorio Srbiji vrata finala, jer je ponovo bilo +2 (12:10). Tako je i ostalo!

Još jedno finale za Srbiju. Srpski vaterpolisti ne prestaju da nam donose radost.

"Očekivali smo tešku utakmicu i drago mi je kada se ovako završi. Hrvatska je u usponu, mnogo znače Barać i Hinić, Sukno i Bošković su u odličnoj formi a o Paviću da ne govorim", rekao je selektor Dejan Udovičić.

Strijelac četiri gola Andrija Prlainović poručio je: "Finale je uvijek lijep uspjeh. Idemo do kraja. Olako smo i nesrećno primili neke golove ali smo dali maksimum, bili agresivni i zasluženo dobili Španiju. Hrvatska nam je dužna, biće jako teško".

SRBIJA: Andrija Prlainović 4, Vanja Udovičić, Filip Filipović i Slobodan Nikić po 2, Duško Pijtlović i Stefan Mitrović po jedan.

ŠPANIJA: Garsija i Espanjol po 3, Molina, Vales, Mingel i Martin po jedan.

IGRAČ VIŠE: Srbija 2/5; Španija 2/5.
PETERCI: Španija 2/2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC