• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikić: Treće zlato?! Zvuči nevjerovatno

Centar srpske vaterpolo reprezentacije prepušta ulogu favorita Hrvatima na EP, apostrofira i Crnogorce i smatra da će odlučivati nijanse.

 Nikić: Treće zlato?! Zvuči nevjerovatno Izvor: MONDO

Srbija je u posljednje tri nedjelje objedinila titule pobednika Svjetske lige, osvojene u Nišu, i Svjetskog kupa, osvojene u rumunskoj Oreadei.

Samo nekoliko dana su izabranici Dejana Udovičića dobili slobodno, a onda se okupljaju i počinju pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Hrvatskoj, krajem avgusta i početkom septembra.

Slobodan Nikić se osvrnuo na napore, koje su aktuelni svjetski šampioni uložili u posljednje vrijeme.

"Odigrali smo 12 utakmica za 20 dana u Svjetskoj ligi i Svjetskom kupu. Bilo je naporno, dali smo 150 odsto snage da osvojimo oba takmičenja, ali sada nam predstoji najvažnije - Evropsko prvenstvo. Biće nam mnogo teže nego na dva prethodna takmičenja", poručio je Nikić.

Iskusni centar Pro Reka smatra da je neophodno da se reprezentativci "vrate" i na fizičkom i na psihološkom planu.

"Za dva i po mjeseca, imamo tri velika takmičenja. I emotivno i fizički smo se istrošili. Sama pomisao na treće uzastopno zlato zvuči nevjerovatno. Ali, ova ekipa ima iskustva, dugo smo zajedno, dobro se poznajemo, imamo odličnu atmosferu, i to je ono što nas krasi mnogo više nego druge ekipe. Kada bude teško, ta atmosfera će nam mnogo značiti".

Ima više kandidata za zlatno na EP.

"Hrvatima bih dao ulogu favorita kao domaćinima, Crnogorci su izuzetno jaki, igraju slično kao mi. Tu uvek nijanse odlučuju, kao u Nišu kada je pobjednik odlučen poslije peteraca. Tu su Italijani i Mađari, koji nas nisu dobili pet godina i žele da prekinu tu seriju. Španija se sprema samo za EP"...

Vremena za predah, dakle, nema.

"Neki iz ekipe su otišli na more. Imamo tri-četiri dana slobodno i ulazimo u mašinu do 15. septembra, a onda moramo da se javimo u klubove. Od 7. jula, kada smo se okupili, do sada smo bili samo 15-ak dana u Beogradu", zaključio je 27-godišnji Slobodan Nikić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC